Platform voor de bouw
Nieuw gevelcassettesysteem zet in op 3D-vormen en -patronen

Nieuw gevelcassettesysteem zet in op 3D-vormen en -patronen

Het slimme Dri-Design-gevelbekledingssysteem van Kingspan Geïsoleerde Panelen slaat de brug tussen esthetisch design en duurzaam denken. Het duurzame en eenvoudig te hergebruiken cassettesysteem biedt vele esthetische mogelijkheden in 3D-vormen en -patronen.

“Met het Dri-Design-cassettesysteem installeer je gevels eenvoudiger en sneller dan met vergelijkbare alternatieven”, klinkt het bij Kingspan. “De montage vindt bij dit systeem alleen plaats aan de bovenzijde van de cassettes, die sluitend aan elkaar gekoppeld worden – zonder afdichtmiddelen, pakkingen of butyltape.”

dri-design-tapered-kopieren

Dri-Design Tapered zijn cassettes die van een hellend front voorzien kunnen worden, en dat in iedere gewenste richting.

 

Een geïntegreerd gootsysteem voert het regen- en condenswater af achter de geventileerde gevel, zodat er geen lekstrepen ontstaan. Het is ook mogelijk om het regenwater vervolgens op te vangen voor hergebruik, wat heel goed binnen een BREEAM-certificering van een gebouw past. Dri-Design is overigens 100% Cradle to Cradle en geschikt voor hoogwaardig hergebruik.

Variatie in 3D

Sandwichpanelen zijn een bekend gevelmateriaal voor utiliteitsgebouwen, maar hun imago van zilvergrijs en saai is al lang achterhaald. Dri-Design voegt 3D-vormen en -patronen toe aan de toepassingsmogelijkheden, en dat in vier basisvarianten.

Dri-Design Flat is een vlak vormgegeven cassette die voor een moderne, egale look zorgt. Dri-Design Tapered zijn cassettes die van een hellend front voorzien kunnen worden, en dat in iedere gewenste richting. Variatie qua diepte en schuinte is mogelijk. Dri-Design Shadow, de derde optie, bestaat uit cassettes met variërende dieptes. En Dri-Design Perforated maakt het dan weer mogelijk om ieder gewenst digitaal beeld vorm te geven in een geperforeerde gevelwand. De afbeeldingen worden via een geavanceerde computertechniek omgezet in een perforatiepatroon.

dri-design-flat-cortenstaal-kopieren

De cassettes van Dri-Design zijn eveneens verkrijgbaar in een cortenstaallook.

 

Aangezien ze perfect op elkaar aan te sluiten zijn, zijn de verschillende varianten van het systeem ook eenvoudig met elkaar te combineren. De cassettes van Dri-Design zijn verkrijgbaar in aluminium met een hoogwaardige, duurzame polyester poedercoating in allerlei kleuren, maar er zijn ook cassettes met geanodiseerd aluminium, cortenstaallook, roestvast staal en zink of koper. Kortom: de mogelijkheden qua
materiaalkeuze zijn vrijwel onbeperkt.

Nieuwe gevel in een handomdraai

Door de specifieke montagewijze kan je de cassettes van Dri-Design eenvoudig vervangen als er in de toekomst een nieuwe look and feel nodig is. Daarnaast biedt Dri-Design interessante mogelijkheden voor renovatieprojecten. Het gevel-systeem is namelijk niet alleen op QuadCoreTM Karrier-sandwichpanelen te monteren, maar ook op bestaande gevels.

dri-design-shadow-kopieren

Dri-Design Shadow bestaat uit cassettes met variërende dieptes.

 

Ook voor renovatie is Dri-Design een perfecte oplossing. Het gevelsysteem is namelijk niet alleen op QuadCoreTM Karrier-sandwichpanelen te monteren, maar ook op bestaande gevels. Gebouwen krijgen daardoor een totaal nieuw uiterlijk en zouden door middel van renovatie of transformatie van de sloophamer kunnen worden gered.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details