Platform voor de bouw
NIEUW: Integreer de IKO oplossingen met 1 klik in uw BIM-project

NIEUW: Integreer de IKO oplossingen met 1 klik in uw BIM-project

Via de nieuwe IKO-BIM-app maakt IKO de data van haar waterdichtingsoplossingen direct implementeerbaar voor alle partners in een BIM-project: van architect, bouwheer, projectleider en aannemer, tot zelfs de gebouwenbeheerder na oplevering.

IKO biedt voortaan een nieuwe online tool voor het efficiënt verkrijgen van BIM-data én BIM-content. De IKO-BIM App integreert alle essentiële informatie van IKO-producten én systemen in één digitale omgeving, toegankelijk voor alle BIM-gebruikers.

“De IKO-configurator helpt bij het selecteren van het gewenste materiaal of het gewenste systeem. In een aparte webpagina verschijnen alle bruikbare documenten van het gekozen materiaal of systeem: technische fiches, certificaten, prestatieverklaringen, bestekteksten.” zegt IKO product manager Christophe Bisschops.

Het kan niet makkelijker: alle relevante info over het IKO product of systeem in 1 klik

Revit bestanden downloaden was al mogelijk op de IKO-website. Maar IKO gaat nu nog een stap verder met deze nieuwe toepassing. Zo krijgt een architect of aannemer via zijn pc of tablet met één klik toegang tot alle info over een IKO waterdichtingssysteem zodat alles via BIM perfect volgens de bouwvoorschriften en -eisen kan worden geïmplementeerd en gecontroleerd.

“Vanaf nu kunnen BIM-gebruikers makkelijk een IKO-materiaal of IKO-systeem selecteren. Revit-gebruikers kunnen met 1 muisklik up-to-date BIM bestanden (BIM content) én andere bruikbare documenten (BIM data) van dit IKO-materiaal of -systeem verkrijgen. Ze kunnen het rechtstreeks in hun Revit-model downloaden – via een link die steeds wordt geüpdatet. Hierdoor zijn alle productdata en dimensies van de gebruikte materialen direct geïntegreerd in het digitale model van het bouwproject,” legt Christophe Bisschops uit.

Probeer het uit op deze link!

Wat is BIM precies?

BIM zorgt voor de juiste informatie bij de juiste persoon op het juiste moment. BIM is een digitale weergave van alle fysieke en functionele aspecten van een bouwproject. Denk aan dimensies en gebruiksfuncties van het gebouw. In een BIM-model, wat staat voor een Bouw Informatie Model, vind je alle data over een bepaald bouwproject. Het wordt integraal beheerd, zodat alle betrokkenen altijd toegang hebben tot up-to-date informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details