Platform voor de bouw
Beton

Nieuw portaal biedt extra kwaliteitsgarantie bij betonherstellingen

DSC_0013
MyBCCA voor betonherstellingen is nu online.

Tekst | BCCA

Beeld | BCCA

24 maart 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Naar aanleiding van de Betondag 2022 verscheen vorig jaar in de Betongids al een artikel waarin BCCA zijn nieuwe portaal ‘MyBCCA’ aankondigde. Sindsdien heeft BCCA niet stilgezeten en heeft het verder overlegd met alle pertinente stakeholders binnen het schema van de betonherstellers. Met succes, want MyBCCA voor betonherstellingen is nu online! De afronding van het project vond plaats op basis van de ontvangen feedback tijdens een zorgvuldig uitgewerkte testfase, waaraan alle kritieke partijen van het certificatieschema met betrekking tot het herstellen en beschermen van beton volgens NBN EN 1504-10 hun broodnodige bijdrage hebben geleverd. 

We brengen nog even snel in herinnering waarover dit alles nu weer gaat. De uiteindelijke bedoeling is om de nodige transparantie tussen bouwheer, aannemer, voorschrijver en certificatie-instelling te maximaliseren, opdat elke partij binnen deze toch wel complexe bouwketen met een verhoogd vertrouwen kan aankijken tegen de uitgevoerde betonherstellingswerken. Deze transparantie is echt wel een noodzaak. Betonherstellingen zijn doorgaans immers van structurele aard, waardoor een goede en correcte uitvoering van levensbelang kan zijn. Ook het economisch voordeel van een goede betonherstelling is een vanzelfsprekendheid, aangezien de levensduur van een betonnen kunstwerk er merkbaar door verlengd kan en zal worden.

Ook het economisch voordeel van een goede betonherstelling is een vanzelfsprekendheid.

Meer vertrouwen in uitgevoerde werken

Het blijft nog steeds de bedoeling dat een aannemer die in het bezit is van een Procescertificaat Betonherstellingen elke werf bij opstart van de werken ingeeft in MyBCCA, indien hij op het einde van de rit voor de betreffende werf een Verklaring van Overeenkomstigheid met de Technische Voorschriften voor bedrijven die betonherstellingen uitvoeren wil kunnen voorleggen aan de bouwheer. Een dergelijke verklaring zal door het systeem gegenereerd kunnen worden bij het afsluiten van de werf, enkel en alleen als er gedurende de volledige looptijd van de werf aan een aantal basisvereisten werd voldaan. MyBCCA zal inspecteurs van het certificatieorganisme ook toelaten om heel gerichte controles uit te voeren. Door het controlesysteem dat het nieuwe BCCA-portaal mogelijk zal maken, zal het vertrouwen van de bouwheer in de uitgevoerde werken stijgen. Het blijft dan ook een evidentie dat alle betrokken partijen baat zullen hebben bij de verhoogde klantgerichtheid en duidelijk omschreven processen.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details