Platform voor de bouw
Nieuws

Nieuw productieatelier effent pad voor gouden toekomst

Grand_Revolution-13
Dankzij het nieuwe productieatelier kan GR technics de productie van zijn mobiele licht- en cameramasten op termijn verdriedubbelen.

Tekst | Tim Janssens

Beeld | GR technics

27 januari 2022 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

De coronacrisis blijft slachtoffers maken, maar sommige bedrijven ontspringen de dans en groeien onverstoord verder. Een goed voorbeeld van zo’n succesonderneming is GR technics, dat in 2021 een forse sprong voorwaarts maakte. Dankzij de realisatie van een nieuw productieatelier met een fraai kantoorgedeelte en de nodige magazijnruimte, waarvan de ruwbouw werd opgetrokken door ASK Romein, kan de ambitieuze fabrikant de productie van zijn mobiele licht- en cameramasten verdriedubbelen.

GR technics is hoofdzakelijk actief in de beveiligings-, bewakings- en de festival- en evenementensector. De groei die het bedrijf de voorbije jaren liet optekenen, is vooral te danken aan de populariteit van de mobiele Stalico-masten, die ook gretig aftrek vinden in Duitsland en Polen. In 2020 rondde GR technics de kaap van duizend verkochte Stalico’s, 30 % meer dan het jaar voordien! Bovendien ontwikkelde het ook innovatieve energieoplossingen zoals mobiele zonnepanelen, accupacks en hybride off-gridsystemen, die kleine generatoren overbodig maken en zowel het stroomverbruik als de CO2-uitstoot fors kunnen reduceren. Het mag duidelijk zijn: GR technics is een op-en-top hedendaags groeibedrijf dat niet terugdeinst voor ambitieuze investeringen. Dit blijkt ook uit de bouw van een performant productieatelier van 10.000 vierkante meter tegenover de bestaande site in Beerse, dat op 23 september de deuren opende. 

Het fraaie kantoorgedeelte biedt onder meer plaats aan een doordacht ingerichte officeroom, een praatcafé en een hypermodern opleidingslokaal.

Geweldige toekomstvisie

GR technics droeg zelf meer dan zijn steentje bij aan de realisatie van zijn nieuwe productieatelier, maar voor de wind- en waterdichte ruwbouw deed het een beroep op specialist ASK Romein. Ondanks het grillige voorjaarsweer wist de gereputeerde industriebouwer uit Malle de klus snel en kwalitatief te klaren. “Nadat we de funderingen hadden geplaatst, hebben we eerst de achterliggende productieafdeling gebouwd, die onder meer een rolbrug herbergt. Het productiegedeelte is opgetrokken uit een staalconstructie, een steeldeck met pvc-dakdichting en gevels in betonnen silexpanelen, die zowel een dragende als decoratieve functie hebben. Vervolgens zijn we overgeschakeld op het kantoorgedeelte aan de voorzijde, dat een structuur in betonnen kolommen, Rf-geschilderde stalen vloerliggers en betonnen welfsels kreeg. Tot slot hebben we het aluminium schrijnwerk en de gevel-bekleding in stalen sandwichpanelen geplaatst. Voor het gebogen gedeelte in de voorgevel hebben we ronde sandwichpanelen gemonteerd”, vertelt Gunther Vranken, projectleider bij ASK Romein. “Hoewel de werken een week hebben stilgelegen vanwege de sneeuwval in februari 2020, zijn we erin geslaagd om de volledige ruwbouw op amper vierenhalve maand tijd te realiseren. De deadline was krap, maar realisaties met een strakke timing zijn nu eenmaal onze specialiteit. We houden van projecten als deze, die getuigen van een geweldige toekomstvisie. Het nieuwe productieatelier van GR technics is dus eens te meer een mooie referentie voor ASK Romein!”

Productie verdriedubbelen

Aangezien de efficiëntiewinst van de uitgekiende ‘eenrichtingsflow’ optimaal tot zijn recht komt in het nieuwe gebouw, kan GR technics de productie van zijn mobiele licht- en cameramasten op termijn verdriedubbelen. Ook het aanpalende kantoorgedeelte mag er wezen, want dat biedt onder meer plaats aan een doordacht ingerichte officeroom, een praatcafé en een hypermodern opleidingslokaal, dat kan worden gebruikt voor de organisaties van seminaries, trainingen en bijscholingen. Bovendien zijn de kantoren zo ontworpen dat er in de toekomst nog uitbreiding mogelijk is. GR technics is dan ook uitermate tevreden met zijn nieuwe productieatelier en prijst ook de prima samenwerking met ASK Romein. “We hadden een strakke planning opgesteld, maar alles is feilloos verlopen”, zegt Gunter Roefs, bestuurder bij GR technics. “Er vond wekelijks een overleg op de werf plaats om het projectverloop te bespreken en waar nodig bij te sturen in het bouwproces. Ik ben ontzettend trots op het resultaat. Vandaar dat ik ASK Romein al verschillende keren heb aangeprezen bij collega-ondernemers.”    

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer GR technics (Beerse)
  • Paul Monden (Beerse)
  • Hoofdaannemer(s) ASK Romein (Malle)
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details