Platform voor de bouw
Nieuw schoolcomplex onderbouwt rijke geschiedenis in agrarisch onderwijs
Dit nieuwe schoolgebouw in het groen is ongetwijfeld een grote troef voor het land- en tuinbouwonderwijs in Roeselare.

Nieuw schoolcomplex onderbouwt rijke geschiedenis in agrarisch onderwijs

Op het domein van het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut (VABI) in de Zuidstraat in Roeselare verrees onlangs een nieuw schoolgebouw. Dit kwam in de plaats van een bestaand blok dat dateerde uit de jaren 20 van vorige eeuw. De specifieke indeling en groene setting vormen een aanzienlijke meerwaarde.

“We streven binnen onze immoprojecten naar tijdloze architectuur, duurzame ontwikkeling en hoge leefkwaliteit”, vertelt Klaas Thermote.

Klaas Thermote, senior projectleider en hoofd projectleiding bij Coussée Bouw & Project: “Het nieuwe schoolgebouw kreeg een specifieke indeling. Aan de hoofdingang, naast de studiezaal, gaan er enkele trappen naar beneden en kom je terecht in een zitput. Die dient als ontmoetingsruimte voor leerlingen en leerkrachten. Een succesvol idee, want we zien daar regelmatig studenten zitten. Ofwel om iets te eten, ofwel om te studeren of gewoon een beetje tot rust te komen. Daarachter kwamen vijf praktijklokalen voor de richting Dierenzorg. Speciaal aan die lokalen is dat de omgevingsomstandigheden apart van de rest van het gebouw te regelen zijn. Dat is ook nodig, want in enkele lokalen worden vrij exotische dieren verzorgd die een aangepaste omgeving vergen. Hier gaat ook de opleiding als hondentrimmer door.”

Op de eerste verdieping bevinden zich de lerarenkamer, het secretariaat, de directiebureaus en een vergaderruimte.

Urban farming

Op de eerste en tweede verdieping zijn 22 leslokalen voor leerlingen van de tweede en derde graad Biotechnische Wetenschappen, Dierenzorg, Landbouw en Tuinbouw ingericht. De lerarenkamer, het secretariaat, de directiebureaus en de vergaderruimte bevinden zich op niveau 1. “Een andere opvallende toevoeging is een groendak met ruimte voor urban farming (lees: de ontwikkeling van boerderij- en landbouwtechnieken in een stedelijke omgeving). Ook hier moesten dus speciale technische inspanningen geleverd worden. Aan de achterkant komt een extra grote binnentuin voor praktijklessen. Dit nieuwe schoolgebouw in het groen is ongetwijfeld een grote troef voor het land- en tuinbouwonderwijs in Roeselare”, aldus Klaas Termote. 

Aan de hoofdingang, naast de studiezaal, gaan er enkele trappen naar beneden en kom je terecht in een zitput.

Extra inspanning voor Roeselare

“Toen de openbare aanbesteding werd uitgeschreven, hebben we extra inspanningen geleverd om dit project binnen te halen”, benadrukt Klaas Thermote. “Als Roeselaars bedrijf werken we graag mee aan de stedelijke ontwikkeling van onze stad. Als algemene aannemer waren we betrokken bij het volledige bouwproces: afbraak van het bestaande gebouw, realisatie van de ruwbouw, diverse technieken en alle binnenafwerkingen (tot en met het schilderklaar opleveren). Kers op de taart was de uitzonderlijk vlotte samenwerking met de rest van het bouwteam. Hoewel het steeds drukbezette vergaderingen waren, had iedereen de neuzen in dezelfde richting en wilden we van deze werf een echt succesverhaal maken. Missie geslaagd!”

Op de eerste en tweede verdieping zijn 22 leslokalen voor leerlingen van de tweede en derde graad Biotechnische Wetenschappen, Dierenzorg, Landbouw en Tuinbouw ingericht.

Aannemer én projectontwikkelaar

Coussée Bouw & Project is een familiebedrijf dat al meer dan 140 jaar de toon zet met betrouwbare bouwoplossingen en eerlijk advies. De combinatie van een professionele aanpak en de knowhow en expertise van zowel een projectontwikkelaar als algemeen aannemer levert stijlvolle en toekomstgerichte realisaties op. “We houden de communicatielijnen tussen de verschillende bouwafdelingen onderling én met onze klanten en bouwheren kort”, vertelt Klaas Thermote. “Als klasse 8-bouwonderneming kunnen we dynamisch inspelen op heel wat fronten. We zijn immers niet zomaar een algemene bouwfirma gespecialiseerd in diverse sectoren zoals kantoren, appartementen, scholen, stadsontwikkelingen, rust- en verzorgingstehuizen, maar ook een betrouwbare projectontwikkelaar die actief meewerkt in elke stap van het bouwproces. We streven binnen onze immoprojecten naar tijdloze architectuur, duurzame ontwikkeling, hoge leefkwaliteit en een ligging op betere toplocaties.”  

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Scholengroep Sint-Michiel (Roeselare)
  • Architect bildt. architecten (Roeselare)
  • Hoofdaannemer(s) Coussée Bouw & Project (Roeselare)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details