Platform voor de bouw
Nieuwbouw wordt uithangbord voor architectonisch beton
Stijlbeton maakte voor zijn eigen nieuwbouw gevelelementen met wit marmergranulaat.

Nieuwbouw wordt uithangbord voor architectonisch beton

25 jaar lang waren de burelen van Stijlbeton gevestigd in tijdelijke containers aan het Netekanaal in Lier. Die maakten intussen plaats voor een fantastische nieuwbouw in – hoe kan het ook anders? – architectonisch beton. Goed voor 8000 m² productieruimte en 1100 m² kantoorruimte met uitzicht op het water.

Architectonisch of sierbeton combineert de kwaliteiten van traditioneel gewapend beton met een verfijnde esthetische afwerking. Door te werken met marmergranulaten en hoogstaande bekistingsmallen vorm je het beton zoals je wilt. Stijlbeton produceert gevelpanelen, kolommen, kroonlijsten en balkons. Glad, siersteen of gewassen beton. Van spierwit tot antraciet. Zo geef je gebouwen met hetzelfde materiaal – beton – een strakke moderne look of het uitzicht van klassieke natuursteen.

Uitgewassen beton en siersteenlook

“Maar er is veel meer mogelijk”, vertelt zaakvoerder Yves Maes. “Voor balkons creëert uitgewassen beton een fraai effect. De grove structuur van het siergrind wordt dan mooi zichtbaar doordat we de bovenste laag wegwassen. Je kunt dan nog spelen met de kleur van het beton om het grind en het beton te laten contrasteren. Voor klassiekere en gebogen vormen werken we met kunststof bekistingen en is quasi elke vorm mogelijk.

Glad beton met look van wit marmer

Voor zijn eigen nieuwbouw koos Stijlbeton voor gevelelementen van 12 meter hoog in glad beton met een marmergranulaat om het beton spierwit te krijgen. Door met wisselende kolombreedtes te spelen, krijgt de gevel een speels effect. De grote glaspartijen tussen de betonnen gevelelementen brengen veel daglicht binnen in het gebouw, zelfs in de productiehal. De nieuwe productiehal werd uitgerust met een nieuwe betoncentrale en overdekte opslag voor de granulaten. Dankzij de uitbreiding verhoogde Stijlbeton de productiecapaciteit drastisch en kunnen elementen tot 20 ton geproduceerd worden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details