Platform voor de bouw
Nieuwe BLK2GO handheld imaging laserscanner van Leica Geosystems

Nieuwe BLK2GO handheld imaging laserscanner van Leica Geosystems

Met de nieuwe, mobiele laserscanner kunnen moeilijk toegankelijke ruimtes en objecten eenvoudig gescand worden.

Leica Geosystems, een onderdeel van Hexagon, introduceert de nieuwe Leica BLK2GO handheld imaging laserscanner. De BLK2GO is de eerste mobiele laserscanner op de markt en is ontwikkeld om complexe ruimtes met een enorme snelheid en efficiency te scannen. De scanner maakt gebruik van LiDAR, SLAM (simultaneous localisation and mapping) en edge computing technologieёn. Landmeters en professionals in de bouw zijn dankzij de nieuwe scanner in staat om de omgeving zeer snel en toch nauwkeurig in kaart te brengen.

De BLK2GO is een draadloze handheld imaging laserscanner, die naadloos 3D-omgevingen in kaart brengt, terwijl de gebruiker zelf in beweging is. De scanner produceert continu een digitale weergave van de werkelijkheid in de vorm van 3D puntenwolken. Het compacte en mobiele ontwerp van de BLK2GO’s maakt een enorme bewegingsvrijheid mogelijk, maar biedt ook toegang tot ruimtes en objecten die voorheen veel moeilijker of wellicht helemaal niet gescand konden worden. Dankzij de eenvoudige bediening met slechts één knop en het lage gewicht van slechts 775 gram is de scanner zeer gebruiksvriendelijk voor zowel professionals als incidentele gebruikers.

De BLK2GO is de volgende stap in de BLK-serie scanners van Leica Geosystems, die de technologie om de werkelijkheid op een intuïtieve en toegankelijke manier in 3D in te winnen, binnen het bereik van gebruikers in vele bedrijfstakken brengt”, zei Burkhard Boeckem, CTO van Hexagon’s Geosystems divisie. “De BLK2GO borduurt voort op het krachtige maar eenvoudige ontwerp van de BLK360, maar betekent een enorme sprong voorwaarts in de technologie, omdat de BLK2GO zijn gebruikers veel meer snelheid, efficiency en mobiliteit biedt.”

Scannen terwijl je beweegt

Met de BLK2GO hebben landmeters en andere professionals nu ook de optie om een handheld mobiele scanner te gebruiken naast de stationaire oplossingen die ze al tot hun beschikking hadden. Door twee-assige LiDAR te combineren met visuele SLAM-technologie biedt de BLK2GO ruimtelijk inzicht. Het apparaat weet waar het zich bevindt en waar het in de ruimte was, zodat het onder het scannen nauwkeurig het traject verwerkt, dat de gebruiker heeft afgelegd. Door gebruik te maken van de iOS-app krijgen gebruikers onder het scannen live feedback, kunnen ze de status van het apparaat bekijken of snel even de data inspecteren.

“Toen we ons verdiepten in de huidige beperkingen van de manieren om de werkelijkheid in 3D in te winnen, zagen we de mogelijkheid om een nieuwe tool en nieuwe workflows te ontwikkelen voor 3D-scannen, waarmee we de bestaande methodes en tools konden aanvullen,” zei Juergen Mayer, president van de Reality Capture Division bij Leica Geosystems. “Er is op dit moment simpelweg geen ander apparaat op de markt, dat net zo mobiel is als de BLK2GO of dat in staat is zulke nauwkeurige beelden te maken, terwijl het apparaat zelf in beweging is. We zijn ervan overtuigd dat professionals en andere gebruikers met behulp van de BLK2GO innovatieve en opwindende reality capture toepassingen zullen ontwikkelen.”

De BLK2GO is verkrijgbaar vanaf oktober 2019. Voor meer informatie zie BLK2GO.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details