Platform voor de bouw
Nieuwe bouwchemiespecialist mikt op duurzame partnerrelaties
Met repair, waterproofing, road & infrastructure, covering & protection en industrial flooring mikt EUCOCHEM op vijf pijlers.

Nieuwe bouwchemiespecialist mikt op duurzame partnerrelaties

“EUCOCHEM helpt en adviseert zijn klanten van a tot z gedurende het hele project en doet dat met een grote focus op kwaliteit en technische ondersteuning”, aldus Managing Director Bert Dendooven.

EUCOCHEM-primer en bitumengebaseerde waterdichting.

Bert Dendooven kan teren op meer dan vijftien jaar ervaring in de sector. “Het was meteen duidelijk dat de combinatie van chemie en bouw voor mij het perfecte huwelijk was”, klinkt het. “De job werd dan ook al snel een passie. Door de jaren heen deed ik steeds meer ervaring op in de meest uiteenlopende projecten. Oprecht dank ik de mensen die mij geïntroduceerd hebben in de wereld van de bouwchemie. Ze waren mijn mentors, waar ik ontzettend veel van heb mogen leren. Maar na ongeveer vijftien jaar was het tijd om een eigen weg in te slaan.”

En zo werd eind vorig jaar EUCOCHEM boven de doopvont gehouden. “Maar dan was daar plots corona”, vertelt Bert Dendooven. “Niet ideaal voor een beginnende ondernemer, maar ik heb er een positief verhaal van gemaakt. Corona gaf me de tijd om mezelf nog beter voor te bereiden. Het doel was om de producten in september en oktober te commercialiseren, maar de eerste bestellingen liepen al in juni binnen en intussen zijn ook de eerste referenties een feit.”

Als bouwchemiespecialist voor de Benelux-markt helpt en adviseert EUCOCHEM zijn klanten van a tot z gedurende het hele project.

Ruim productgamma

Met repair, waterproofing, road & infrastructure, covering & protection en industrial flooring mikt EUCOCHEM op vijf pijlers. En het productgamma is ruim. Reactieve harsen om te injecteren, kunstharsvloeren voor de industrie of voor parkeerdekken, hydrofoberende middelen, tegellijmen, mortels, verven, lijmen en siliconen …: het zijn maar enkele voorbeelden. Wat de productkeuzes betreft, spelen ecologie en duurzaamheid geen onbelangrijke rol voor EUCOCHEM. Bert Dendooven: “We proberen dagelijks met al onze partners te werken aan meer ecologisch en duurzaam ondernemen door bijvoorbeeld ecologisch verantwoorde grondstoffen te gebruiken of producten op basis van gerecycleerde materialen aan te bieden. Met bouwchemie kan je de levensduur van bestaande en nieuwe structuren enorm verlengen. Zo kunnen ook wij ons steentje bijdragen.”

Cermiflex Xtrem-tegellijm van Cermix.

Dicht bij de klant

Bouwchemie is meer dan enkel producten verkopen. EUCOCHEM streeft naar geavanceerde oplossingen en systemen op maat. “Van bouwheer, architect en ingenieur tot (onder)aannemer, uitvoerder en dealer. Wij bieden de klant oplossingen, systemen en producten aan die worden gebruikt in de meeste bouwtoepassingen. Als bouwchemiespecialist voor de Benelux-markt helpt en adviseert EUCOCHEM zijn klanten van a tot z gedurende het hele project. En dat met eigen producten onder het EUCOCHEM-label en als officiële Benelux-dealer van Cermix. EUCOCHEM is een speler die dicht bij zijn klanten staat en duurzame partnerrelaties opbouwt. Kwalitatieve producten en technische ondersteuning gaan hand in hand”, besluit Bert Dendooven.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details