Platform voor de bouw
Nieuwe dakschindel al geschikt voor daken met helling van slechts 17°

Nieuwe dakschindel al geschikt voor daken met helling van slechts 17°

Prefa, specialist in aluminium dak- en gevelsystemen, lanceerde recent met de DS. 19 een nieuwe dakschindel. Het vergroot daarmee de technische mogelijkheden, want de DS. 19 kan al worden toegepast op daken met een helling van 17°. Ook op esthetisch vlak pakt Prefa uit met een nieuwigheid: de sidings zijn verkrijgbaar in twee nieuwe houtkleuren en de goten voortaan ook in P.10-afwerking.

Wie zijn gevel bekleedt met aluminium, doet dat vaak weloverwogen. Aluminium is immers veelzijdiger dan de meeste andere materialen: stormvast, breukvast, corrosiebestendig … Het lage gewicht – gemiddeld 2,5 kilo per vierkante meter – maakt het materiaal bovendien ideaal voor renovaties.

Prefa heeft al meer dan zeventig jaar ervaring met aluminium dak- en gevelsystemen en combineert die aantrekkelijke eigenschappen van het materiaal met design en een veelheid aan kleuren en vormen. “Aluminium dak- en gevelsystemen zijn dankzij hun specifieke eigenschappen al lang gemeengoed in berggebieden als Oostenrijk en Zwitserland. De laatste jaren winnen ze door hun veelzijdigheid echter ook in de Lage Landen aan populariteit”, vertelt Tom Vanhandenhove, country manager Benelux bij Prefa, dat sinds 2011 aanwezig is op de Belgische markt. “De eerste jaren moest men hier wennen aan het idee om met aluminium te werken, maar we zien dat architecten intussen steeds meer begrijpen hoe je onze producten op een creatieve manier kan toepassen. Plaatsers prijzen dan weer vooral de voordelen op het vlak van verwerkbaarheid, gezien het geringe gewicht en het feit dat je bij lage buitentemperaturen gewoon kan doorwerken.”

Totaalsystemen

De productie van de meer dan zesduizend hoogwaardige Prefa-producten voor gevel- en daktoepassingen vindt uitsluitend plaats in Oostenrijk en Duitsland. De producten vormen totaalsystemen. Alle nodige accessoires voor de afwerking zijn aanwezig, met onder meer buizen voor de waterafvoer, bevestigingspunten voor zonnepanelen, dakdoorvoeren, VELUX-omkaderingen en sneeuwstoppers. Specifiek voor de gevel zijn er ook afwerkingen voor de ramen en dagkanten voorzien.

De gevelpanelen van Prefa zijn stormvast. Elk paneel haakt in op het vorige, zodat ze elkaars bevestiging overnemen, maar tegelijk wel nog voldoende kunnen uitzetten. Ze zijn ook niet-poreus, waardoor vuil zich niet kan vasthechten in het aluminium en ze weinig onderhoud vergen. Eén goede regenbui spoelt al het vuil meteen weg.   

at_tuernitz_schindel_19_3252_fotomontage_anthrazitent_id29697-kopieren

De dakschindels van Prefa bieden heel wat voordelen en zijn bijzonder veelzijdig.

 

Steeds meer vraag naar natuurlijke kleuren

Dat aluminium dak- en gevelsystemen de laatste jaren aan een opmars bezig zijn, betekent niet dat Prefa op zijn lauweren rust. “We willen onze producten voortdurend verbeteren. Zo ontwikkelden we met de DS. 19 een nieuwe dakschindel. Voorheen waren onze dakschindels toepasbaar op daken met een helling vanaf 25°, maar de DS. 19 is al geschikt voor daken met een helling van slechts 17°. Hij kan ook worden gebruikt voor gevels.”

Daarnaast houdt Prefa voortdurend de vinger aan de pols om te weten wat er leeft op de markt. “Zo zijn onze goten en afvoeren voortaan ook beschikbaar in de afwerking P.10 bruin, antraciet en lichtgrijs. De P.10-kleurafwerking komt nu dus exact overeen met die voor de dak- en gevelbekleding, met een mooier geheel tot gevolg. Voorts merkten we dat er steeds meer vraag was naar sidings in natuurlijke kleurvarianten. Vandaar de ontwikkeling van twee nieuwe houtkleuren: grijze eik en natuurlijke eik. Ook goud- en bronskleuren doen het de laatste tijd goed.”

Unieke garantie

Prefa blijft groeien in de Benelux én Europa en dankt dat in grote mate aan zijn bedrijfsvoering. “Om de voorschrijvers en installateurs te ondersteunen, staan onze experts voortdurend met hen in contact, in heel Europa. Opgeleide medewerkers staan hen met raad en daad bij, van de planning tot en met de realisatie van een project. Dat garandeert planners, dakdekkers en opdracht-gevers de nodige zekerheid. Niet voor niets kunnen wij op onze sterke producten een unieke garantie van veertig jaar bieden – op het materiaal én de kleur. Dat bewijst dat we zeker zijn van ons stuk”, besluit Vanhandenhove.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details