Platform voor de bouw
Nieuwe real-time 3D-sensor van Leica Geosystems voor bewaking en gebouwbeheer

Nieuwe real-time 3D-sensor van Leica Geosystems voor bewaking en gebouwbeheer

Leica Geosystems, een onderdeel van Hexagon, heeft de Leica BLK247 op de markt gebracht, een real time reality capture sensor, die gebruikt kan worden voor bewaking, beveiliging en het beheer van ruimtes en gebouwen. De BLK247 is onderdeel van de BLK-productlijn, die bestaat uit hardware en software-oplossingen voor 3D reality capture, scanning en fotogrammetrie. De Leica BLK247 maakt gebruik van LiDAR en 3D digital fencing, waarmee gebouwen en ruimtes 24/7 gescand en gemonitord kunnen worden.

leica_blk247_hero-kopieren

Voortbordurend op de precisie en de snelheid van de BLK360, de kleinste imaging laser scanner ter wereld, is de BLK247 ontwikkeld, een intelligente sensor die fysieke veranderingen in een ruimte kan signaleren en beveiligingspersoneel kan waarschuwen. “De BLK247 biedt professionals in beveiliging of gebouwbeheer een soort tweede defensielinie, die hen waarschuwt voor ongeoorloofde of abnormale activiteiten op het moment dat ze plaatsvinden. De BLK247 is ideaal voor de beveiliging van particuliere en openbare ruimtes zoals bijvoorbeeld vliegvelden, ziekenhuizen, scholen of musea”, zegt Burkhard Boeckem, CTO bij Hexagon’s Geosystems division. “De bundeling van sensorentechnologieёn zoals LiDAR en multispectrale camera’s verbetert de veiligheid ter plekke door beveiligers te wijzen op veranderingen in hun omgeving op het moment dat ze plaatsvinden. Daardoor ontstaat er een aanzienlijk hogere graad van veiligheid en beveiliging in elke ruimte.”

Met de BLK247 kunnen niet alleen digitale grenzen in 3D gecreëerd worden om waardevolle objecten te bewaken, maar er kunnen ook digitale barrières in ruimtes gedefinieerd worden. Zodra de grenzen door iets of iemand overschreden worden gaat er een alarm af. Met het oog op de optimale beveiliging van ruimtes kan de BLK247 een onderscheid maken tussen stilstaande en bewegende objecten. Dat is ideaal voor plekken die continu gemonitord en beveiligd moeten worden. Zo kan bijvoorbeeld een achtergelaten koffer op een druk vliegveld snel geïdentificeerd worden en de bewaking met beeld en geluid op de hoogte gebracht worden van de plek waar de koffer zich bevindt. De BLK247 kan de afhankelijkheid van bemande videobewaking verminderen en men hoeft niet meer achteraf te zoeken naar beelden als het incident zich al heeft voorgedaan.

unaccompanied-object-large-kopieren

“We zien dat het beveiligingspersoneel vaak tot het uiterste gedreven wordt als het gaat om de bewaking van gebouwen en ruimtes en het is bijzonder moeilijk om werkelijk alle mogelijke risico’s en inbreuken op de veiligheid af te dekken in een drukke of risicovolle omgeving”, zei Carl-Thomas Schneider, vice-president Business Development bij de Geosystems divisie van Hexagon. “De BLK247 is speciaal ontworpen om de bewaking een niveau van beveiliging te bieden, dat niet bereikt worden door het menselijke oog en oor alleen. De scanner helpt bij het creëren van veiligere en beter beschermde ruimtes, die zowel het beveiligingspersoneel als het publiek een grote peace of mind bieden.”

De BLK247 komt beschikbaar in het eerste kwartaal van 2020. Meer informatie is te vinden op BLK247.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details