Platform voor de bouw
Niko Demeester benoemd tot Gedelegeerd Bestuurder

Niko Demeester benoemd tot Gedelegeerd Bestuurder

De Raad van Bestuur van de Confederatie Bouw heeft Niko Demeester met ingang van 1 december 2021 benoemd tot Gedelegeerd Bestuurder van de Confederatie Bouw. Hij zal Robert de Mûelenaere opvolgen die op die datum, na het bereiken van de leeftijdsgrens (65 jaar), met pensioen gaat.

Niko Demeester zal op 1 januari 2021 de Confederatie Bouw vervoegen en zal tijdelijk de functie van Directeur-generaal bekleden tot hij de functie van Gedelegeerd bestuurder overneemt. Momenteel is Niko Demeester aan de slag als Secretaris-generaal bij Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen.

“Niko is echt de juiste persoon om deze functie te bekleden en ik ben verheugd dat hij deze carrièrekeuze heeft gemaakt”, zegt Robert de Mûelenaere. “Niko heeft een zeer solide achtergrond in zowel de private als de publieke sector, met ervaring in management, de academische wereld en op het gebied van netwerken.

“Niko kent de wereld van de werkgeversorganisaties heel goed. Zijn ervaring stelt hem in staat om een sterke en representatieve organisatie als de onze te leiden, die een verscheidenheid aan professionele pijlers en een dicht en dynamisch netwerk van lokale dienstverlenende organisaties samenbrengt”, voegt Robert toe. “Door voort te bouwen op het actieplan van “Confederatie Bouw 2020” zal hij de organisatie helpen om nieuwe uitdagingen aan te gaan in de extreem veranderende context die onze sector kenmerkt, zowel op technologisch als op maatschappelijk vlak.”

Niko Demeester: “Robert heeft gedurende 23 jaar de Confederatie Bouw doen evolueren naar een zeer solide en toekomstgerichte federatie. Ik ben dan ook vereerd dat ik zijn werk mag verderzetten en ik dank de leden van de Raad van Bestuur van de Confederatie voor hun vertrouwen. Ik kijk ernaar uit om vanaf 2021 mijn schouders te zetten onder deze belangrijke en innovatieve sector.”

“Ik wil ook Voka van harte danken voor alle kansen die ik de voorbije jaren heb gekregen om verder te groeien. Voka staat sterk in de maatschappij, ik ben blij en trots daartoe mijn steentje te hebben bijgedragen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details