Platform voor de bouw
Nooit meer grasmaaien met kunstgras

Nooit meer grasmaaien met kunstgras

Een gazon dat er het hele jaar prachtig groen uitziet, bijna geen onderhoud nodig heeft en daarnaast ook erg duurzaam is? Er zijn vele voordelen van kunstgras in de tuin of op balkons. Het sport kunstgras van kunstgras-grastapijt.be is haast niet te onderscheiden van natuurgras. 

De aanleg van een kunstgazon is een investering voor jaren. De prijs ligt wel hoger dan die van natuurgras, maar kunstgras moet vergeleken worden met de prijs van bestrating. Kunstgras is onderhoudsarm en juist dat zorgt voor een besparing in vergelijking met een grasveld van natuurgras. Uw gazon hoeft u immers niet meer te maaien, sproeien, bemesten en het blijft altijd mooi groen.

Zelf leggen of laten doen?

Het leggen van kunstgras vereist de nodige kennis en kunde. Het is belangrijk dat kunstgras op de juiste manier wordt aangelegd. Het aanleggen van kunstgras kunt u zelf doen of overlaten aan specialisten. Het aanleggen van kunstgras is qua moeilijkheidsgraad vergelijkbaar met het zelf bestraten van een tuin. Essentieel is de ondergrond en de waterafvoer.

De werkzaamheden bij aanleg

Kunstgras leggen begint met het creëren van het juiste fundament. Dat fundament is de onderbouw. Het is van belang dat de onderbouw goed bestand is tegen het gebruik van het kunstgrasveld. Daarnaast is de waterdoortastendheid van de ondergrond van cruciaal belang. Afhankelijk van de bodemgesteldheid van een tuin is een zandbed van menggranulaat nodig. De ondergrond wordt vervolgens geëgaliseerd en met een trilplaat bewerkt. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond niet meer zal verzakken tijdens het gebruik. Het aanbrengen van druk-verdelend doek over de oppervlakte zorgt dat het geëgaliseerde zandbed beschermd wordt tegen belastingen en houdt onkruid en insecten tegen. Het aanleggen van het kunstgras wordt op maat gesneden waarbij stukken kunstgras aan elkaar gelijmd worden met behulp van een lijnband. De naden zijn na installatie geheel onzichtbaar. Na de installatie van het kunstgras, wordt het gazon met kwartszand bezand. Dit zorgt ervoor dat de mat zwaarder wordt, en vast blijft liggen. Daarnaast zorgt het kwartszand ervoor dat de vezels extra ondersteuning krijgen. Hierdoor blijven de vezels beter en mooier rechtop staan.

Wateroverlast 

Er wordt vaak gedacht dat kunstgras voor wateroverlast kan zorgen. Kunstgras is van zichzelf goed waterdoorlatend. In de tapijtrug bevinden zich drainagegaten waardoor water snel wordt afgevoerd. Wanneer de ondergrond niet goed is, kunnen er wel plassen ontstaan op de grasmat. Het is juist daarom zo belangrijk om de juiste ondergrond te hebben voor een kunstgras gazon.

Kunstgras onderhoud

Een van de grote voordelen van kunstgras is de onderhoudsvriendelijkheid. Om het kunstgras in goede staat te houden, is af en toe aan vegen en bladeren en takken verwijderen voldoende. Wanneer zich toch onkruid in het kunstgras nestelt, is dit eenvoudig met de hand te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om ontlasting en urine van huisdieren te verwijderen en het gazon schoon te maken met lauwwarm water.

Beschik je niet over groene vingers en haal je geen voldoening uit het werken in de tuin? Dan is kunstgras de beste optie. U kunt u kunstgras kopen bij grasexpert.com en geniet het hele jaar door van een prachtig groen gazon met nagenoeg geen onderhoud.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details