Platform voor de bouw
Ondernemen op grote hoogte

Ondernemen op grote hoogte

Anthony Cranes zet in op de verhuur van mobiele torenkranen. Met momenteel twaalf kranen en achttien medewerkers in dienst draait het bedrijf op volle toeren. De zaakvoerders zijn ambitieus: de komende vijf jaar willen ze elk jaar een nieuwe kraan kopen.

Twee broers richtten in 2008 Anthony Cranes op. Vader Anthony, een zelfstandige dakwerker, kocht de eerste kraan en dat was een schot in de roos. Snel volgde een tweede kraan. Tegelijkertijd maakten Benjamin en Dennis Anthony er een apart bedrijf van. Vandaag zijn ook zussen Sofie en Alice actief in de zaak terwijl Dennis met Topwerf een eigen zaak startte.

Wind in de zeilen
De twaalf kranen worden dagelijks ingezet. Vaak is dit op werven van enkele weken, soms ook opdrachten van slechts één dag. Het bewijst het gelijk van de familie Anthony: de keuze voor de verhuur van torenkranen is een goede keuze gebleken. Sofie Anthony: “Bij bepaalde projecten is het beter en gemakkelijker werken met torenkranen dan met telescoopkranen. De machinist zit op grote hoogte en heeft steeds een goed zicht op de werken. Hijsen over gebouwen is gemakkelijker. De opstelling van de torenkranen gebeurt tot tegen de bouw zonder dat extra ballast nodig is. De bestuurder van de kraan voert het werk uit en zoekt steeds mee naar een oplossing.”

Anthony Cranes

Zelfgemaakte foto’s op Facebook en Instagram tonen de fierheid van de machinisten.

 

Speciale projecten
Een hele reeks projecten zijn dagelijkse kost, van steeldeck- en sandwichpanelen tot het plaatsen van zonnepanelen, zwembaden en jacuzzi’s. Leuk om te doen zijn bijvoorbeeld de opbouw en afbraak van Tomorrowland of het verhuizen van de grotere diersoorten (olifanten en neushoorns) in de Zoo van Antwerpen. Sofie Anthony: “Elke vijf jaar helpen we met veel plezier mee met de Reuzen van Royal de Luxe.”

Sociale media
Anthony Cranes is aanwezig op zowel Facebook als Instagram en post regelmatig foto’s die de machinisten zelf maken. Sofie Anthony: “Onze machinisten tonen zo dat ze trots zijn op wat ze doen. Facebook en Instagram zijn ideale media om onze verhalen te vertellen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details