Platform voor de bouw
Online platform voor bedrijfsvastgoed

Online platform voor bedrijfsvastgoed

bizLocator en de kracht van samenwerking

Dik drie jaar nadat bizLocator het levenslicht zag, heeft het online platform voor bedrijfsvastgoed een gigantische boost gekregen. Steeds meer vastgoedmakelaars, steden en gemeenten, maar ook ondernemers vinden hun weg naar bizLocator, dat ooit kleinschalig begon als een samenwerking tussen de stad Gent, CIB Vlaanderen en het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Ondertussen bevat het platform bijna vierduizend zoekertjes en maken meer dan tweehonderd aanbieders er gebruik van. 

Wat begon als een pilootproject in Gent, is inmiddels gestaag gegroeid. Ondertussen hebben al 56 gemeentebesturen of intercommunales hun wagonnetje aangehaakt. Onlangs bundelden nog een tiental gemeenten uit regio Rivierenland hun krachten om mee in het initiatief te stappen. “Met als insteek dat indien een ondernemer het gewenste aanbod niet in onze gemeente vindt, hij of zij in de eerste plaats in onze buurgemeenten op zoek kan gaan. Op die manier houden we interessante ondernemers in onze eigen regio”, aldus de toekomstige Duffelse burgemeester Sofie Joosen.

Vernieuwing
Matthias Colman is verantwoordelijk voor het online platform voor bedrijfsvastgoed. Hij lanceerde in de zomermaanden nog een bevraging aan de gebruikers van bizLocator, met als doel de tool nog te verbeteren. Die verbeterprocessen staan intussen klaar om uitgerold te worden. “Dankzij de input die we verkregen hebben, evolueren we stilaan naar de 2.0-versie. De homepagina kreeg ondertussen al een opsmukbeurt, en er zitten nog enkele aanpassingen in de pipeline. Als je zoekopdracht bijvoorbeeld geen resultaten oplevert, zal je suggesties te zien krijgen. Ook registreren als gebruiker is binnenkort niet meer nodig. Verder staat de GIS-integratie gepland en werken we aan dynamische zoekmethodes”, vertelt Matthias Colman.

Bij bizLocator staat de ondernemer centraal. Als ondernemer is het immers niet eenvoudig om een algemeen beeld te krijgen van het aanbod op de bedrijfsvastgoedmarkt, zowel lokaal als in heel Vlaanderen. “Net daarom werken we bij bizLocator dagelijks aan een zo exhaustief mogelijk aanbod en willen we onze kennis, die we willen delen met de ondernemer, verruimen door hechte samenwerkingen met de Vlaamse Overheid, steden en gemeenten, CIB Vlaanderen en andere regionale- of sectoriële instanties op poten te zetten. Stap voor stap brengen we het aanbod met de nodige informatie voor elke ondernemer in kaart of brengen we ze in contact met de partij waarbij alle info kan worden opgevraagd”, gaat Colman verder.

Stéphanie Delestré van het gelijknamige immokantoor is een trouwe gebruiker van het platform en is al meer dan dertig jaar gespecialiseerd in bedrijfsvastgoed. “Ik ben dit initiatief inderdaad heel genegen. Zeker voor commercieel vastgoed zijn er weinig of geen alternatieven. Vandaar dat dit een waardevol platform is, zeker gezien onze specialisatie in deze materie. Er komen regelmatig wat leads binnen, maar er is zeker nog werk aan de winkel. Ik ben er echter van overtuigd dat het platform in de toekomst alleen maar verder kan groeien. Eens bizLocator bekender wordt bij het brede publiek, zal de attractiviteit ervan enkel toenemen”, meent Stéphanie Delestré.    


bizLocator in cijfers

Gepubliceerde panden
+ 4.000

Deelnemende besturen
56 (48 gemeenten, 8 Intercommunales)

Meer info: www.bizlocator.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details