Platform voor de bouw
“Onze klanten moeten zorgeloos en efficiënt hun werk kunnen doen”
Betoncentrale Liebherr Betomix 3.0 A R RIM: tot 134 m³ beton per uur.

“Onze klanten moeten zorgeloos en efficiënt hun werk kunnen doen”

De firma Van der Spek is al meer dan zestig jaar exclusief verdeler van machines en materiaal van Liebherr – van toren- en telescoopkranen tot betoncentrales – en staat ook in voor onderhoud en reparaties hiervan. Hun missie: ervoor zorgen dat klanten zorgeloos hun werk kunnen blijven doen, met een maximum aan efficiëntie, productiviteit en veiligheid.

In 1961 startte Van der Spek met de verkoop van Liebherr-torenkranen in België. Intussen is het dé referentie voor machines voor zowel bouw- als wegenwerken, recyclage en openbare werken. Van der Spek verdeelt bouwkranen en rups-kranen, breek- en zeefinstallaties, asfaltafwerkmachines en -containers en alles voor de productie van beton. Over die betonafdeling spraken we met Delphine Flament, Product Manager Concrete bij Van der Spek: “We verkopen in België vaste betonmixers en mixers op aanhangwagens – van 7 m³ tot 12 m³. Onze betoncentrales hebben een rendement van 30 m³ tot 160 m³ beton per uur en sinds enkele jaren vinden bedrijven bij ons ook Liebherr-betonpompen met mastlengtes van 36 en 42 meter.”

Betonpomp Liebherr 42 M5 XXT met 90 % minder hydraulische kabels.

Exclusieve verdeler

“Wij zijn exclusieve verdeler van Liebherr in België, al sinds onze oprichting meer dan zestig jaar geleden. We kennen de producten door en door en zijn zeker van de kwaliteit die we leveren. Liebherr is een pionier op het vlak van innovatie en zet sterk in op energiebesparing, de terugdringing van de CO2-uitstoot en de veiligheid. Zo voldoen bijvoorbeeld de Liebherr-betonmixers al aan de nieuwste NBN-veiligheidsnorm EN 12609:2021. Liebherr bracht in 2021 ook de betonpomp met XXT-afstempeling op de markt, uniek in haar soort. Haar Powerbloc, de aandrijfeenheid die het beton verpompt, werkt heel stil. Dat zorgt voor minder geluidsoverlast op bouwplaatsen. De hydraulische techniek is volledig ingekapseld, zodat de kans op storingen minimaal is. Bovendien verbruikt de betonpomp veel minder olie dan andere betonpompen op de markt. Daarnaast kan de bestuurder de giek heel precies laten bewegen dankzij de radiografische afstandsbediening. Kortom: het is een machine vol praktische innovaties. Wat de betoncentrales betreft, heeft Liebherr ook als eerste en enige fabrikant een reinigingssysteem ontwikkeld voor de mengers met open deuren.”

Betoncentrale Liebherr Betomix 4.5 B R DW voor de aanleg van de Oosterweelverbinding.

Installatie, onderhoud en reparatie

“Even belangrijk als de betonmachines zelf is onze dienstverlening. De Belgische markt telt een 250-tal betoncentrales, meer dan tweeduizend betonmixers en driehonderd betonpompen. De grootste bezorgdheid van onze klanten is dat hun machines blijven werken en dat ze in orde zijn met de veiligheidswetgeving. Daar zorgen wij voor. We doen periodiek onderhoud, herstellingen en geven advies over de nieuwe normen.”

Betonmixer Liebherr HTM 905: zuiniger, 300 kilogram lichter en met een groter laadvermogen.

Geen machinewerk, maar mensenwerk

“Ik werk al 25 jaar met veel plezier bij Van der Spek. Sinds het begin van mijn loopbaan hebben we al meer dan 1100 betonmixers en ongeveer tachtig centrales verkocht. Indrukwekkend, toch?”, aldus Delphine Flament. “Na levering hoor ik de klanten altijd vol trots zeggen: ‘Het is toch een knappe machine’. Die trots voel ik ook. Toch gaat het voor mij, naast de machines, nog meer om de samenwerking tussen mensen. Uiteindelijk wil ik mijn klanten blij maken met een machine die precies afgestemd is op wat ze willen, voldoet aan alle strenge veiligheids- en kwaliteitsnormen en zo lang mogelijk meegaat, zonder problemen. Daar gaat een hele samenwerking aan vooraf — met de klant, onze studie- en verkoopdienst en onze dienst na verkoop. Het is dankzij de inzet van al die mensen dat onze klanten topwerk kunnen afleveren met onze machines.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details