Platform voor de bouw
“Onze totaalaanpak op het vlak van veiligheid is uniek in de bouwsector”
“We hebben fors geïnvesteerd in veiligheid, maar het is zeker de moeite waard, want we merkten al snel dat onze maatregelen effect hadden”, benadrukt Gilles Neerinckx.

“Onze totaalaanpak op het vlak van veiligheid is uniek in de bouwsector”

Dat Renotec veiligheid hoog in het vaandel draagt, is klaar en duidelijk. ‘Asap’ staat niet voor ‘zo snel mogelijk’, maar voor ‘as safe as possible’. Zo is er met Willem Nagel een nieuwe VGKM-projectleider (Veiligheid, Gezondheid, Kwaliteit, Milieu) aangesteld die betrokken wordt bij de opstart van rioolrenovatieprojecten en die project- en werfleiders begeleidt bij de creatie van een veilige werkplek. “Het typeert de Renotec-filosofie: niet louter streven naar quick wins, maar investeren met het oog op de lange termijn en goed voor onze mensen zorgen”, zegt technisch directeur Leidingtechnieken Gilles Neerinckx. Dat dit geen loze woorden zijn, bewijzen ook de interne opleidings-, coaching- en ontwikkelingstrajecten voor bestaande én nieuwe medewerkers.

Veilig en correct werken is een absolute must in de hedendaagse bouwsector. Als gereputeerde klasse 8-aannemer wil Renotec dan ook niets aan het toeval overlaten. De veelzijdige onderneming deed verschillende investeringen om het veiligheidsniveau op haar werven naar een (nog) hoger niveau te tillen. “Ik herinner me een rioolrenovatieproject voor VIVAQUA in de Rogierlaan in Schaarbeek, een drukke straat met veel auto- en tramverkeer”, vertelt Gilles Neerinckx. “Bij het vooronderzoek van de riolering bleek dat de veiligheidssituatie er allesbehalve ideaal was. Denk bijvoorbeeld aan rioleringsdeksels tussen de tramsporen. Dat was een echte eyeopener. Het toont aan dat er ook op het vlak van veiligheid telkens een specifieke voorbereiding nodig is, in nauw overleg met de opdrachtgever.”

Onder de noemer ‘Renovating for the future’ werkte Renotec tevens een carrièrepad met groeimogelijkheden uit voor projectleiders, aankopers en calculatoren.

Geen noodzakelijk kwaad

Renotec liet er geen gras over groeien. Na een doorgedreven VCA-audit ging de divisie Leidingtechnieken meteen aan de slag met de opmerkingen en werden er verschillende initiatieven opgestart. “Zo deden we een beroep op de firma Samurai at Work, die gespecialiseerd is in het coachen van onder meer bouwbedrijven. Enkele van hun medewerkers zijn meerdere dagen op onze werven aanwezig geweest om het veiligheidsbewustzijn bij ons werfpersoneel beetje bij beetje aan te scherpen, in eerste instantie door te observeren en nadien door actief bij te sturen waar nodig”, legt Gilles Neerinckx uit. 

Naast het volgen van enkele specifieke opleidingen en het upgraden van de vaste veiligheidsuitrusting was ook de aanstelling van Willem Nagel als VGKM-projectleider een cruciale stap vooruit. Hij houdt zich niet bezig met de planning, de voortgang van het project en de uitvoeringskwaliteit, maar focust louter op veiligheid en correct werken. “Het implementeren van nieuwe veiligheidsmaatregelen is één zaak, maar ze consequent toepassen is nog andere koek”, weet hij inmiddels uit ervaring. “Ik ben er echter niet om met het vingertje te zwaaien, maar tracht onze medewerkers op een constructieve manier duidelijk te maken waarom bepaalde maatregelen zo belangrijk zijn. Het is een ‘work in progress’, maar we hebben echt al wel vooruitgang geboekt.” Ook voor de project- en -werfleiding vormt zijn aanwezigheid een meerwaarde, benadrukt Gilles Neerinckx: “Het is geen noodzakelijk kwaad, maar een waardevolle extra service!” 

Renotec deed verschillende investeringen om het veiligheidsniveau op zijn werven naar een (nog) hoger niveau te tillen.

Veiligheidsinspanningen lonen

Renotec trekt de focus op veiligheid ook door naar de algemene bedrijfsvoering. 

“Zo onderwerpen we potentiële nieuwkomers voortaan eerst aan een klein veiligheidstestje. Pas bij een score van 7 op 10 komen ze in aanmerking voor een sollicitatiegesprek. We passen dat systeem ook toe bij onze onderaannemers, met de bedoeling om na te gaan of ze wel de juiste mindset hebben en capabel zijn om op onze werf te werken. Bovendien voorzien we zowel voor onze arbeiders als bedienden een interne veiligheidsopleiding”, legt Gilles Neerinckx uit.

“Eveneens belangrijk om weten is dat we de strengste veiligheidsstandaarden voortaan op al onze werven aanhouden, zelfs als de klant of de situatie er niet specifiek om vragen. Het typeert de Renotec-filosofie: niet louter streven naar quick wins, maar investeren met het oog op de lange termijn en goed voor onze mensen zorgen. Onze totaalaanpak op het vlak van veiligheid is uniek in de bouwsector. We hebben er fors in geïnvesteerd, maar het is zeker de moeite waard, want we merkten al snel dat onze maatregelen effect hadden.” Iets wat Willem Nagel volmondig kan beamen: “Het ongevallencijfer van de divisie Leidingtechnieken is drastisch gedaald. Het beste bewijs dat onze nadrukkelijke focus op veiligheid loont!”

“Het implementeren van nieuwe veiligheidsmaatregelen is één zaak, maar ze consequent toepassen is nog andere koek”, weet VGKM-projectleider Willem Nagel inmiddels uit ervaring.

Het beste uit medewerkers halen 

Dat het welzijn van werknemers prioriteit nummer één is bij Renotec, blijkt ook uit de mindset waarmee het zich in de hedendaagse ‘war for talent’ stort. Via uitgebreide interne opleidings-, coaching- en ontwikkelingstrajecten slaagt de onderneming erin meer mensen aan te trekken, het personeelsverloop drastisch terug te dringen en werknemers alle kansen te geven om te leren, te groeien en hun ambities waar te maken. Zo starten alle nieuwe arbeiders op de werkvloer onder begeleiding van een coach en vinden er geregeld overlegmomenten plaats. De campagne ‘Renovate Your Career’ is dan weer gericht op gemotiveerde arbeiders met ervaring die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Onder de noemer ‘Renovating for the future’ werkte Renotec tevens een carrièrepad met groeimogelijkheden uit voor projectleiders, aankopers en calculatoren. Dit op basis van een ontwikkelpiramide (Assistent-Junior-Senior-Manager-Directeur) en zeer gerichte leertrajecten. In combinatie met coaching op de werkvloer tracht het bedrijf zo het beste uit zijn medewerkers te halen. Geen ambitie om door te stromen richting management? Geen enkel probleem, want via ‘Renoswitch’ kunnen medewerkers ook horizontaal proeven van andere divisies. Kortom: opleiding, coaching en ontwikkeling bewegen altijd op de radar tijdens een Renotec-carrière. Ter illustratie: van de assistent-projectleiders die zes jaar geleden aan boord kwamen, fungeren de eersten inmiddels als projectleider, mede dankzij de jaarlijkse groei van de onderneming. Wordt vervolgd!    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details