Platform voor de bouw
Op naar een echte veiligheidscultuur in bedrijven
Bij NOA Trainings kan je alle verplichte veiligheidsopleidingen volgen.

Op naar een echte veiligheidscultuur in bedrijven

NOA Trainings uit Turnhout organiseert al jaren de verplichte veiligheidsopleidingen voor de bouw, het transport en de logistiek. Denk aan rijopleidingen voor bestuurders van hoogwerkers en vorkheftrucks, trainingen rond veilig werken op hoogte en brandpreventie, opleidingen voor arbeiders in petrochemische of VCA-gecertificeerde bedrijven … Sinds 2017 is er ook NOA Academy, dat samen met bedrijven werkt aan de algemene veiligheidscultuur. Zaakvoerder Ingrid Nys: “Veiligheid moet vanzelfsprekend zijn, vanuit een zorg voor jezelf en de ander, niet omdat het verplicht is door de wet.”

Ingrid Nys: “Veiligheid op de werkvloer hangt niet zozeer af van een jaarlijkse bijscholing of een certificaat op je cv. Het gaat over een goede communicatie en respect tussen de collega’s en over voorbeeldgedrag door leidinggevenden. Het gaat over de manier waarop je iemand wijst op een onveilige situatie, over de manier waarop hij of zij omgaat met die feedback én over durven op te komen voor jezelf. En in dat opzicht is er nog veel werk aan de winkel. Want de veiligheidsregels worden vaak niet gevolgd omdat op de werkvloer het idee leeft dat daar geen tijd voor is. De zaakvoerder en leidinggevenden moeten daar een belangrijke rol in spelen, zodat de medewerkers voelen dat het welzijn van de mensen primeert en dat er wel degelijk tijd en ruimte is voor veiligheid.”

In NOA Academy werk je met je team aan de veiligheidscultuur op de werkvloer.

Open aanbod en inhousetrainingen

Bedrijven kunnen bij NOA Academy terecht voor een breed aanbod – van korte, eenmalige workshops tot langlopende trajecten rond de bedrijfs-cultuur. Ze kunnen kiezen uit trainingen uit het open aanbod of specifieke opleidingen aanvragen die toegespitst worden op hun bedrijf. De trainers van NOA Academy weten wat er leeft op de werkvloer en zijn opgeleid om leidinggevenden te begeleiden in hun rol. 

Zorg voor elkaar

Ingrid Nys: “Onze opleidingen zijn geen hoorcolleges. We laten de cursisten nadenken en werken met praktijkgerichte oefeningen. Daarmee werken we niet alleen aan de veiligheidscultuur en de vermindering van het aantal arbeidsongevallen. We zien ook dat de sfeer en samenwerking tussen de collega’s erop vooruitgaat. En dat straalt af op het hele bedrijf.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details