Platform voor de bouw
Open, geconnecteerde en schaalbare bouwsoftware
Met de bouwsoftware van Trimble kunnen alle bedrijfsprocessen gedigitaliseerd worden. (Beeld: Abel Mitja Varela)

Open, geconnecteerde en schaalbare bouwsoftware

Besparing van tijd en kosten, verhoging van de kwaliteit, efficiëntie en productiviteit op de werf. Dat win je met de bouwsoftware van Trimble. Je digitaliseert er al je bedrijfsprocessen mee – van idee via design naar de werf – doorheen de ganse levenscyclus van een project. “Het gebruik van doelgerichte Construction Document Management Software is cruciaal voor het succes van een project.”

Yves Vael over de digitale transitie: “Je hoeft de wereld niet in één keer te veranderen. Begin klein.” (Beeld: Hictures)

Yves Vael, salesmanager bij Trimble Benelux: “Vraag aan onze klanten waarom ze voor bouwsoftware van Trimble kiezen en drie zaken komen altijd terug. Ten eerste gebruik je onze software in combinatie met alle mogelijke andere programma’s en bouw je erop verder. Het is een opensoftwareplatform dat gebruikt kan worden in de hele levenscyclus van een project, zowel in de civiele bouw als in infra. Ten tweede zijn onze programma’s schaalbaar. Ze draaien zowel bij bedrijven met tien mensen als wereldwijd actieve bedrijven met een paar tienduizenden medewerkers. Je profiteert sowieso altijd van een onbeperkt datavolume en een onbeperkt aantal gebruikers. Ten derde denken onze mensen met je mee over de end-to-endprocessen in je bedrijf: datavisualisatie, projectmanagement, logistiek, hr, ERP … Daar bestaan op de markt honderden applicaties voor, maar die kunnen onderling geen data uitwisselen. Met Trimble heb je een collaboratieplatform voor het beheer van je digital twins en alle gerelateerde data en processen.  

“Eigenlijk heb je als bouwbedrijf geen keuze meer: of je gaat mee in de digitale transitie of je wordt weggeconcurreerd”, weet Yves Vael. (Beeld: Hictures)

De kracht van een ‘connected’ platform

Het platform van Trimble is schaalbaar voor maximale flexibiliteit in de adoptie en het gebruik van technologie. Viewpoint for Projects is een beheersysteem om bouwdocumenten en  -werkwijzen te delen, te borgen en om erin samen te werken. Met onze ontwerp- en visualisatietool Trimble Connect maak je een digital twin van je bouwprojecten. Werkt een van de bouwpartners in een ander programma? Geen probleem. Iedereen werkt op zijn eigen manier aan die centrale bestanden. Viewpoint for Projects en View-point Field View brengt dan weer alle informatie over wat er gebeurt op de bouwplaats opnieuw naar kantoor. Yves Vael: “Onze Viewpoint-producten bestonden al in 1976 en zijn sindsdien alsmaar verder doorontwikkeld, in tegenstelling tot wat je nu vaak ziet bij zowel start-ups als gevestigde waarden die regelmatig nieuwe omgevingen introduceren. Om de zoveel jaar omschakelen naar een compleet nieuw systeem, dat kennen we hier niet. Wij focussen liever op hoe we onze producten steeds verder kunnen verbeteren in functie van onze klanten.”

“Zelfs na al die jaren bij Trimble vind ik het nog steeds geweldig om te zien wat bedrijven met onze software doen”, benadrukt Yves Vael. “Cordeel slaagt er met ons complete pakket van Trimble Connect, Viewpoint For Projects en Viewpoint Field View in om de documenten- en informatiestromen door geautomatiseerde workflows te dirigeren en zo ‘single source of truth’-informatie beschikbaar te stellen aan hun projectpartners. Willy Naessens creëert met Trimble Connect de workflows tussen kantoor en werf via een 3D-model dat de verschillende fases aangeeft. Lok Installaties gebruikt onze programma’s dan weer om data van meetinstrumenten op de bouwplaats door te sturen naar hun tekensoftware op kantoor. En installateur van technische installaties AGO digitaliseert met Viewpoint de eindcontroles na de oplevering. Vroeger vulden de monteurs bij zo’n eindcontrole zes tot acht formulieren in. Reken maar uit hoeveel dat is bij een project met honderd woningen. Nu vinken ze in een recordtempo checklists af en voegen ze foto’s toe in het digitale systeem. Zo kunnen ze ‘s avonds naar huis in plaats van eerst nog alle data te moeten invoeren op kantoor.” 

Viewpoint Field View brengt de informatie van de bouwplaats naar kantoor.

Geen tijd voor cultuurverandering

“Ik kwam laatst op een werf waar in de container zo’n groot bouwplan aan de muur hing. Een van de werkmannen nam een foto met zijn gsm en vertrok naar zijn werkpost. Geen minuut later hing de werfleider een nieuw plan op. Digitaliseer dat plan, sla het ergens op waar iedereen bij kan en je vermijdt heel wat fouten en miscommunicatie”, weet Yves Vael. “Veel bedrijven geven aan dat ze opzien tegen de digitale transitie. Maar eigenlijk heb je als bouwbedrijf geen keuze meer: of je gaat erin mee of je wordt weggeconcurreerd. Ik hoor vaak zeggen: ‘We hebben eerst een cultuurverandering nodig.’ Nee, daarvoor heb je geen tijd. Maar je hoeft de wereld ook niet in één keer te veranderen. Begin klein en breidt dan uit. Wist je dat we onze klanten in sprints van een paar dagen op weg helpen met onze software? Als je maanden nodig hebt om iets nieuws in te voeren, dan is het simpelweg te moeilijk gemaakt. Minder tijdverspilling is volgens mij een idee waar iedereen achter kan staan.”

Trimble mag dan een Amerikaans bedrijf zijn, het Benelux-team staat heel dicht bij zijn klanten. Yves Vael: “Ons team bestaat vooral uit technische mensen die de taal van onze klanten spreken en precies weten wat er speelt. Bovendien groeit niet alleen onze software mee met onze klanten, wij doen dat ook. Zo bouwen we samen hele mooie relaties op.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details