Platform voor de bouw
Zorg

Oproepsysteem 2.0 voor AZ Delta

22 juli 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Een state of the art ziekenhuis vraagt om dito technologie. Daarom ging AZ Delta voor zijn nieuwe campus in Rumbeke (Roeselare) opnieuw in zee met Televic Healthcare Solutions. Televic rustte de achthonderd kamers uit met een geïntegreerd systeem dat het comfort van de patiënt en de hulpverlener verbetert. “AZ Delta kan op ons rekenen als stabiele partner met duurzame oplossingen.”

De naam Televic heeft in de ziekenhuissector geen introductie meer nodig. Al sinds 1946 richt het bedrijf zich op communicatietechnologie, in het bijzonder nood- en zorgoproepsystemen voor zorginstellingen. “Iedereen denkt dan onmiddellijk aan ziekenhuizen en woonzorgcentra, maar ook in serviceflats, psychiatrische instellingen en gevangenissen zijn heel wat systemen van ons geïnstalleerd”, zegt sales en marketing manager Tom Van Acker.

Het comfort van de patiënt staat voorop.

 

Focus op totaalintegratie

Na meer dan zeventig jaar is Televic nog steeds honderd procent Belgisch. Ondertussen telt de groep een duizendtal medewerkers. Naast Televic Healthcare zijn er nog drie bedrijfstakken: Televic Rail, Televic Conference en Televic Education.

Een paar jaar geleden breidde Televic Healthcare uit met Televic Healthcare Solutions. Die aanvulling verwoordt de ambitie van de fabrikant van communicatietechnologie: meer dan enkel noodoproepsystemen wil Televic een totaalsysteem voor de communicatie in zorginstellingen op poten
zetten. “Inclusief telefonie, IT, lokalisatie, toegangscontrole, videobewaking en meer”, licht Van Acker toe. “We waren al ontwikkelaar en fabrikant. Voor België zijn we dus ook een totaalintegrator. Onze aanpak slaat aan. Meer dan negentig procent van de Belgische ziekenhuizen beschikt over een Televic-systeem.”

In de handset zijn ook de communicatietechnologie en het entertainmentsysteem van de patiëntenkamer geïntegreerd.

 

Flexibel aan de slag binnen ziekenhuisgroep

Voor een ziekenhuis is een betrouwbaar oproepsysteem soms letterlijk van levensbelang. De nieuwe campus van AZ Delta zal plaats bieden aan een achthonderdtal patiënten, op een site met een totale oppervlakte van 25 hectare. Een uitdaging en tegelijk een kans om alles uit de kast te halen.

Een van de systemen van Televic voor totaalintegratie is i-Tec. Een oplossing die al in de AZ Delta-campussen in Menen en Roeselare in voege was en die daarom ook de logische keuze was voor het nieuwe ziekenhuis. Tom Van Acker: “Een van de grote voordelen is dat zowel de technische dienst als het verzorgend personeel in eender welke campus aan de slag kunnen, zonder nood aan extra opleiding of een technische uitleg. Een vorm van flexibiliteit die jammer genoeg niet enkel nuttig, maar ook noodzakelijk blijkt – denk maar aan de coronacrisis.”

Het verplegend personeel praat via de eigen telefoon met de patiënt om de urgentie van een oproep te bepalen.

 

Comfort voor personeel en patiënt

Voor de nieuwe campus van AZ Delta voorzag Televic ruim achthonderd kamers van een handset met noodknop. Bovendien zijn ook de communi-catietechnologie en het entertainmentsysteem van de patiëntenkamer geïntegreerd in die handset. “Met dezelfde bediening waarmee een patiënt
een zorgverlener oproept, kiest hij zijn zender op tv of radio, regelt hij de verlichting en bedient hij de zonwering – met slechts één toestel en zonder uit bed te moeten komen. Alles om het comfort te verbeteren”, zegt de marketingmanager.

i-Tec verhoogt trouwens niet enkel het comfort van de patiënt. Ook voor de zorgkundigen biedt het praktische voordelen. Het verplegend personeel praat via de eigen telefoon met de patiënt om de urgentie van een oproep te bepalen. Tom Van Acker geeft een voorbeeld. “Stel dat iemand in de materniteit op het belletje duwt om een nieuwe fles water te vragen. Met een traditioneel systeem moet de verpleegkundige in dat geval eerst naar de kamer wandelen om te vragen wat de patiënt nodig heeft, om vervolgens de fles te gaan halen en naar de kamer te brengen. Dat zijn onnodige tussenstappen. Dankzij i-Tec weet de verpleegkundige meteen dat er een fles water nodig is en valt de eerste, overbodige wandeling naar de kamer weg.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details