Platform voor de bouw
Nieuws

Optimaal IT-comfort

Tekst | Koen Mortelmans

Beeld | AID Architecten

30 juli 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het was specialist Coriotech (Zandhoven) die deze prestigieuze opdracht in de wacht sleepte en vakkundig tot een goed einde bracht.

Coriotech heeft veel ervaring met de technologische invulling van hotels, zowel in nieuwe gebouwen als op historische sites. Het installeren, configureren en supporten van zowel IT- als audiovisuele toepassingen maakt Coriotech uniek in de hotelmarkt. Voorbeelden daarvan zijn August in Antwerpen, Elisabeth in hartje Mechelen, Sablon en De Tuilerieën in Brugge, Albion in Ieper en Carlton in Gent. Naast de installatie staat het ook in voor een uitgebreide 24/7-naservice.

“We zijn uniek in de hotelmarkt en kunnen kostenbesparend advies geven”, benadrukt Filip Helssen.

Enkel de beste merken

“Onze dagelijkse opdracht bestaat erin het digi-taal comfort en de ‘experience’ van de gasten en bezoekers te verhogen en bijkomend de ICT- infrastructuur en investeringen te optimaliseren. Daarom werken wij alleen met de beste kwalitatieve en professionele merken, zoals Samsung en Ruckus. Daarmee kom je achteraf nooit voor onaangename verrassingen te staan,” zegt zaakvoerder Filip Helssen. Toen hij Coriotech in 2017 overnam, kon hij al terugblikken op een lange en veelzijdige internationale carrière. Bovendien had Filip zijn masterthesis marketing gewijd aan de factoren die voor hotels en woonzorgcentra be-palend zijn voor de aankoop van technologie.    

Eén aanspreekpunt

“Onze klanten ervaren het als een voordeel dat ze voor heel de IT-uitrusting slechts één gesprekspartner nodig hebben”, weet Filip Helssen. “Daarom bieden wij het hele plaatje aan. Bij voorkeur worden we al in een vroeg stadium bij een project betrokken. Dan kunnen we vanuit onze expertise kostenbesparend advies geven. Bij Botanic Sanctuary Antwerp was dit het geval voor onder meer de bekabeling, aangelegd door Imtech. We zorgen er ook voor dat de hotelmedewerkers en de gasten enkel een eenvoudig dashboard nodig hebben om gebruik te maken van alle IT-comfort.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details