Platform voor de bouw
Oud voetbalveld maakt plaats voor 42 appartementen

Oud voetbalveld maakt plaats voor 42 appartementen

Nieuwe plannen komen tegemoet aan eerdere bekommernissen van de buurt

Aan de Heimeulenweg in Zoersel – waar ontelbare Kempenaren jaren voetbalden – worden nu de lijnen uitgezet van een nieuw woonproject met 42 appartementen. Bij de plannen valt meteen op dat de Kempense projectontwikkelaar en aannemer DCA de groene kaart trekt. Zo wordt heel wat groen voorzien met onder andere een wadi, een gemeenschappelijke binnentuin én een bloementuin. Daarnaast houdt DCA in de plannen ook rekening met de bekommernis van de buurt omtrent hoogbouw, en voorziet het hele project zo slechts drie bouwlagen.

Het voormalige voetbalveld aan de Heimeulenweg in Zoersel krijgt een nieuwe toekomst. Tot nu lag het domein er verlaten bij, maar projectontwikkelaar en aannemer DCA start er binnenkort met de werken van nieuwbouwproject ‘Antonius’, goed voor 28 twee- en drieslaapkamer appartementen én 14 penthouses. Het hele project dat bestaat uit zeven gebouwen met telkens drie verdiepingen krijgt daarbij een uitgesproken groen karakter. Hiermee wordt ook meteen ingespeeld op de grote bekommernissen uit de buurt die tijdens het infomoment vorig jaar naar boven kwamen, zoals hoogbouw en het verdwijnen van groen.

“Met dit nieuwbouwproject werken we mee aan de heropbouw van de hele buurt. Wij vinden het daarbij belangrijk om rekening te houden met de opmerkingen van de buurtbewoners. We hebben er dan ook, samen met de architecten, voor gekozen om niet in de hoogte te werken en heel veel groen te betrekken in het project. De openbare gemeenschappelijke tuin wordt als het ware een park op maat van het dorp, waaruit je rechtstreeks naar het centrum van Zoersel kan wandelen.”

Luc Neefs, Bestuurder DCA 

ams_1341_dca_ant_def_beeld_a-kopieren

Groene leefomgeving 

Op de site wordt veel groen voorzien. Naast de gemeenschappelijke tuin komt er ook een bloementuin en speel- en ontmoetingszones. Daarnaast wordt ook een wadi voorzien, die dient om het overtollige regenwater op te vangen. Het woonproject trekt naast groen ook de kaart van comfort. Zo beschikt elke woning over vloerverwarming en wordt bewust gekozen voor hoge plafonds.

“We hebben ervoor gekozen de rustige omgeving te laten weerspiegelen in en rond het project. Zo willen we binnen in de appartementen een gevoel creëren waarbij je mee geniet van de natuur. Dit wordt onder andere gedaan door met houten vloeren te werken die doorlopen opStel afbeelding inde terrassen. En door de hoge plafonds en ramen komt er veel licht binnen.”

Luc Neefs, Bestuurder DCA 

Geen overlast 

Om de buurt geen overlast te bezorgen, wordt een ondergrondse parking voorzien met 63 autostaanplaatsen, rekening houdende met de gebruikelijke verdeling van 1,5 parkeerplaats per woning. Daarnaast zijn er ook 100 fietsenstallingen, 42 bergingen en een bezoekersparking aanwezig. Tot slot is er een mogelijkheid tot kortparkeren voor de deur.

De verkoop van de appartementen – die gebeurt door vastgoedmakelaar Buytaert uit Schilde – gaat volgende week van start. De verkoopprijzen starten vanaf 290.000 euro voor een tweeslaapkamerappartement. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners er in de zomer van 2022 intrekken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details