Platform voor de bouw
Oude bouwmaterialen voor nieuwe projecten

Oude bouwmaterialen voor nieuwe projecten

Deze firma uit het Nederlandse Made specialiseert zich immers al drie decennia in het restaureren en verhandelen van allerlei kwalitatieve oude bouwmaterialen en -elementen. 

“Alle materialen worden in onze werkplaats op formaat gesorteerd, grondig gekuist en indien nodig zelfs gerestaureerd”, benadrukt Michel van der Sanden.

Michel van der Sanden en Carola Weeland hebben altijd al een grote voorliefde voor oude gebouwen gehad. Ze besloten van hun passie hun beroep te maken, wat in 1990 resulteerde in een wel erg speciaal bedrijf. De Opkamer uit Made speurt immers de Europese markt af, op zoek naar oude metsel-stenen, antieken schouwen van Franse kalksteen of exclusieve marmers en antieke vloeren zoals kerkdallen, oude blauwsteen, Bourgondische dallen en oude terracottavloeren. Daarnaast heeft de firma intussen een prachtige verzameling van bouwantiek vergaard, zoals tuinornamenten, oude troggen, traptreden, gietijzeren haardplaten … “We kopen de producten van lokale slopers”, vertelt zaakvoerder Michel van der Sanden. “Geregeld helpen we ze ook met het demonteren van deze elementen in kerken, overheidsgebouwen of andere panden. Een grote troef is dat we niet zomaar een ‘doorverkoper’ zijn. Alle materialen worden in onze werkplaats op formaat gesorteerd, grondig gekuist en indien nodig zelfs gerestaureerd.” 

“Een grote troef is dat we niet zomaar een ‘doorverkoper’ zijn”

Brede afzetmarkt

Het is een formule die aanslaat in heel Europa. De oude materialen en elementen zijn vooral gegeerd door hotels en musea. “Natuurlijk vinden ook architecten en aannemers hun weg naar ons, en dit zowel voor grote als particuliere projecten”, vervolgt Michel van der Sanden. “De herbestemming van oude panden zit immers sterk in de lift. Vaak willen de bouwheren een maximaal behoud van de authentieke elementen, terwijl die de tand des tijds niet goed hebben doorstaan. Vervanging is de enige oplossing om de vroegere allure van gebouwen en interieurs te herstellen. En dan is er maar één adres: De Opkamer.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details