Platform voor de bouw
Parkresidentie Bernice: zorgeloos wonen voor senioren in het groen

Parkresidentie Bernice: zorgeloos wonen voor senioren in het groen

Op amper 50 meter van de Lauweplaats, het hart van de landelijke gemeente Lauwe (Menen), vind je Parkresidentie Bernice, dat voorziet in zorgeloos wonen voor senioren. Het project combineert een hedendaagse, luchtige architectuur met een hoogwaardige afwerking. Het communicatieplatform HelloHelp is naar wens activeerbaar in elk appartement, een handige extra voor de bewoners.

De naam Bernice doet denken aan een vriendelijke, verwelkomende vrouw en paste daarom bij de huiselijke sfeer die aannemer en projectontwikkelaar Verstraete.team in het gelijknamige project wilde creëren. Maar dat is niet de enige reden waarom de naam Bernice werd gekozen voor het project. Vroeger woonde er immers een Bernice op dezelfde locatie, samen met haar ouders. Leuk detail: Bernice was de beste vriendin van de grootmoeder van Saskia Desmet, die met BiX estate de verkoop van de appartementen in handen heeft.

Het mooie park voorziet ook in charmante moestuintjes.

Creatieve architectuur en groene rust

Voor het ontwerp van Parkresidentie Bernice nam bouwbedrijf Verstraete.team Architectenburo Johan Ketele onder de arm. Het architecturale concept combineert bakstenen en pleisterwerk met grote raampartijen en glazen balustrades. Het veelvuldige gebruik van glas geeft de appartementen in Bernice hun openheid en hun grote ruimtegevoel. Tegelijk geven ze het gebouw een luxueuze uitstraling.

Elk appartement bestaat uit een of twee slaapkamers. De oppervlaktes variëren van 67 tot 106 vierkante meter. “De grote groene tuin is absoluut de kers op de taart”, zegt Francis Verstraete van Verstraete.team. “De mensen die hier komen wonen, kunnen er genieten in alle rust of een spelletje petanque spelen met medebewoners. Het mooie park voorziet ook in charmante moestuintjes.”

Het architecturale concept combineert bakstenen en pleisterwerk met grote raampartijen en glazen balustrades.

Complete gemoedsrust met HelloHelp

Een doordachte inrichting met onderhouds- en gebruiksvriendelijke materialen moet de actieve senioren waarop Parkresidentie Bernice mikt er zorgeloos doen resideren. Verstraete.team ging echter nog een belangrijke stap verder, door elk appartement zo uit te rusten dat de app HelloHelp kan worden gebruikt. 

Dat communicatiesysteem, waarop de bewoners een abonnement van vijf jaar kunnen nemen, desgewenst gespreid over een periode van maximaal 25 jaar, brengt de bewoner van een appartement via een videofoon in contact met Z-plus, de grootste zorgcentrale van Vlaanderen, wanneer hij dat wil. Professionele zorgkundigen komen indien nodig vervolgens aan huis. “De nodige apparatuur en een stabiele internetverbinding zijn voorzien. Zo genieten de bewoners van nog meer gemoedsrust en kunnen ze optimaal van het leven te genieten”, besluit Francis Verstraete.    

Doordachte chapewerken en vloerisolatie

Jobomix & Deforche staat in voor vloerprojecten op maat met hoogkwalitatieve grondstoffen. Zo garandeert het bedrijf uit Zonnebeke al jarenlang de perfecte basis voor ieder bouwproject. Dat was voor Parkresidentie Bernice in Lauwe niet anders. Op vraag van Verstraete.team stond het in voor de chapewerken en het plaatsen van de vloerisolatie.

Tekst Anastasia Verleysen    |    Beeld Jobomix & Deforche

ThermoWhite is een akoestisch en thermisch systeem voor een optimale vloerisolatie.

Bij Jobomix & Deforche staan kwaliteit en flexibiliteit centraal. Het familiebedrijf garandeert een levering binnen de twee weken, gecombineerd met een perfecte plaatsing. “We doen meer dan chapewerken, waarvoor de grondstoffen zorgvuldig gekozen zijn in functie van de kwaliteitsgarantie”, zegt Jolissa Vankemmel. “Je bij ons ook terecht voor de plaatsing van thermische en akoestische vloerisolatie, droogvloeren, hellingsbeton en voor schuimcement. We hebben drie vrachtwagens voor chape, een voor vloerisolatie en een om zand op te laden op de werf. Dat laat ons toe zowel voor grote als kleine projecten snel te schakelen.”

Akoestische en thermische isolatie in één

Naast de eerder traditionele technieken is Jobomix & Deforche als een van de enige twee bedrijven in België gespecialiseerd in ThermoWhite, een akoestisch en thermisch systeem voor een optimale vloerisolatie. “In Parkresidentie Bernice plaatsen we ThermoWhite als akoestisch isolerende uitvullaag. Die werkten we af met een akoestische mat voor nog minder geluidshinder. Daarbovenop kwame chape. Zo garanderen we een aangename akoestiek en een comfortabel binnenklimaat en dragen we bij tot een energie-efficiënt gebouw”, legt Jolissa Vankemmel uit. 

De ThermoWhite-isolatie werd in Bernice afgewerkt met een akoestische mat en chape.

“ThermoWhite is een uniek systeem dat niet gegoten wordt, maar pneumatisch onder luchtdruk op de werf wordt gepompt”, gaat ze nog wat dieper in op het systeem. “Daarna wordt alles vlak getrokken met de rei. Daarvoor beschikken wij over een speciaal type machine. ThermoWhite bevat een minimale hoeveelheid bindmiddel en een groot aandeel gerecycleerde materialen, waardoor het een ecologisch product is met uitstekende prestaties. Bovendien is het laag in gewicht, kan het naadloos geïnstalleerd worden en kan het ook grote diktes aan. Al die eigenschappen zijn bijzonder interessant en bovendien prijsgunstig voor een project als Parkresidentie Bernice.”    

TECHNISCHE FICHE
  • Bouwheer Verstraete.team (Roeselare)
  • Architect Architectenburo Johan Ketele (Kortrijk)
  • Hoofdaannemer(s) Verstraete.team (Roeselare)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details