Platform voor de bouw
Thema's

Perfecte akoestiek hand in hand met groene gedachte

30 april 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Een perfect uitgebalanceerde akoestiek is cruciaal voor de creatie van een aangenaam woon- of werkklimaat. Wie bewust bouwt of renoveert, wil graag een oplossing die ecologisch, uiterst performant, gemakkelijk te plaatsen en ook nog eens betaalbaar is. De Acoustix Pan-terre-panelen combineren al deze voorwaarden. 100% gerecycleerd én recycleerbaar vormen ze een Cradle to Cradle-oplossing die bovendien een schitterend akoestisch resultaat oplevert!

Acoustix Pan-terre

Sinds 1980 profileert Acoustix Pan-terre uit Herstal zich als een expert inzake ecologische oplossingen om geluidsdicht te isoleren en storende nagalm uit ruimtes te weren. “Elk project heeft zijn akoestische specificiteiten”, vertelt directeur Samuel Vanbutsele “Om een optimaal resultaat te bekomen, maken we er onze missie van bouwheren, architecten en aannemers met raad en daad bij te staan. We zoeken de juiste oplossing en zorgen voor een kwalitatieve uitvoering door gekwalificeerde vaklui.”

Acoustix Pan-terre

De Acoustix Pan-Terre panelen bieden een hoge akoestische performantie tot 73 dB en beschermen zowel tegen impact- als luchtlawaai.

 

Gemaakt uit afval

Duurzaamheid wordt bij Acoustix Pan-terre hoog in het vaandel gedragen. Als onderdeel van de Groupe Terre staat de onderneming voor een sociaal en participatief beleid. Aandeelhouders komen er niet aan te pas: elke werknemer wordt uitgenodigd om het strategisch beleid actief mee te bepalen. Daarnaast draagt de onderneming ecologie hoog in het vaandel. “Helaas zijn er in onze sector weinig echt groene akoestische oplossingen beschikbaar”, vervolgt Samuel Vanbutsele. “Dus hebben we onze eigen toepassing ontwikkeld, die we ook zelf produceren in onze fabriek in Luik. Het gaat om panelen die isolatie en geluidswering combineren. Op zich niets speciaals, ware het niet dat ze uit afval worden gemaakt dat in België wordt opgehaald!”

Acoustix Pan-terre

De panelen gaan samen met verschillende soorten afwerkingsplaten: gips, samengeperste gips, gipsvezel en OSB/3-zero.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details