Platform voor de bouw
Perfecte harmonie tussen harde en zachte vloeren

Perfecte harmonie tussen harde en zachte vloeren

Op zoek naar een vloerbekleding die de warme uitstraling van textiel combineert met de superieure functionele eigenschappen van synthetisch materiaal? Dan is geweven vinyl allicht de ultieme oplossing. Zeker nu specialist 2tec2 recent uitpakte met zijn nieuwe Hybrid-collectie, die de looks van tapijt beter dan ooit koppelt aan waardevolle kenmerken zoals robuustheid, slijtvastheid en vlekbestendigheid.

2tec2 is een hoogtechnologisch Belgisch product. Het bestaat uit geëxtrudeerde pvc-draad met een kern van glasvezel die de dimensionele stabiliteit garandeert. “We weven deze eigentijdse materialen op traditionele Jacquard-machines en voorzien vier onderlagen: twee pvc-lagen met een tussenlaag uit glasvezel en een onderste viltlaag die het comfort en de akoestische prestaties verzekert. Samen resulteert dit in een uiterst slijtvast product met een 3D-structuur die een warme textiellook creëert. Zo maken we komaf met het goedkope, blinkende uiterlijk van vinyl dat je vaak in commerciële ruimtes aantreft”, zegt Jean-Philippe Delberghe, marketing manager bij 2tec2, dat in 2005 ontstond in de schoot van familiebedrijf Le Tissage d’Arcade.

Waaier aan voordelen

2tec2 biedt heel wat voordelen. Zo is de innovatieve vloerbekleding, in tegenstelling tot tapijt, makkelijk te onderhouden. “De pvc-draad absorbeert geen vuil, zodat het weefsel perfect te reinigen is met behulp van water. Het is ook een uiterst duurzaam en slijtvast product. 2tec2 biedt met andere woorden de voordelen van een harde vloer, maar dan wel met de akoestische prestaties van een tapijttegel”, benadrukt Delberghe. “Bovendien kunnen we het product zowel op rol als in tegelvorm leveren, wat architecten en interieurdesigners ongebreidelde mogelijkheden geeft. 2tec2 is geschikt voor intensief gebruik en is dus perfect toepasbaar in commerciële omgevingen zoals kantoorgebouwen, hotelruimtes of winkelpanden.”

Revolutionaire nieuwe collectie

Dankzij de Hybrid-collectie ziet de nabije toekomst er alvast rooskleurig uit voor 2tec2. “Onze nieuwe telg is gebaseerd op de biofiele ontwerpfilosofie, die uitgaat van de aangeboren menselijke behoefte aan contact met de natuur – essentieel voor de fysieke en mentale gezondheid, de productiviteit en het algemeen welzijn”, legt Delberghe uit. “Hybrid bouwt verder op de unieke troeven van geweven vinyl en vormt als dusdanig de perfecte harmonie tussen harde en zachte vloeren. De revolutionaire vloerbekleding is beschikbaar in twaalf kleuren en verschillende toepassingen (rollen, tegels en diverse vormen). Bovendien is ze uitgerust met de gepatenteerde ‘Comfort Backing’, een akoestische rug die het impactgeluid met 19 dB vermindert en het comfort sterk verbetert.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details