Platform voor de bouw
Performante verwarming in 134 Scholen van Morgen
Voor 134 van de 182 Scholen van Morgen-projecten koos de aannemer in kwestie voor Remeha als verwarmingspartner.

Performante verwarming in 134 Scholen van Morgen

Scholen van Morgen levert in februari 2023 in Sint-Truiden de laatste van in totaal 182 scholen op. In 134 van die schoolgebouwen werd voor de verwarming een beroep gedaan op Remeha, goed voor 69 % van alle SvM-projecten. De oplossingsgerichte aanpak van Remeha en de jarenlange betrouwbaarheid van de verwarmingsketels gaven voor de aannemers de doorslag. 

“Dat Remeha bij 69 % van onze projecten gekozen wordt, zegt genoeg over het vertrouwen van de aannemer(s) in de kwaliteit van hun verwarmingsketels”, vertelt Philippe Monserez.

Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking (PPS) tussen de Vlaamse overheid, AG Real Estate en BNP Paribas Fortis. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het dertigjarige onderhoud van nieuwe schoolgebouwen. Elke School van Morgen is een uniek project, gerealiseerd op basis van de lokale noden en vragen. In 2010 werd het programma opgestart, twaalf jaar later zijn er verspreid over Vlaanderen 182 schoolgebouwen bij gekomen. Momenteel gaat de laatste fase van het 182ste schoolproject in. De oplevering is voorzien in februari 2023.

“Niet alleen leveren wij deskundig advies, we staan ook garant voor performante en duurzame systeemoplossingen”, benadrukt Carlos Meire.

Keuze voor betrouwbare verwarmingspartner

Het programma wordt van a tot z begeleid door AG Real Estate, dat optreedt als bouwheer. Voor elk schoolproject werd de architect geselecteerd via een openbare aanbesteding. Die stuurde op zijn beurt ingenieursbureaus aan en zorgde voor een ontwerpdossier, een vergunningsdossier en een lastenboek per school. Vervolgens werd er voor elk project een aannemer aangesteld die het project volgens het lastenboek kon uitbouwen én gedurende de volgende dertig jaar kon instaan voor het onderhoud.

De 182 gerealiseerde schoolprojecten zijn in totaal goed voor ruim 710.000 m² aan (ver)nieuwbouw. In totaal werden er 483 verwarmingsketels geplaatst, wat overeenstemt met een verwarmingsvermogen van 67.000 Kw. Per project werden gemiddeld 2,5 ketels geplaatst. Voor 134 van de 182 gebouwen koos de aannemer in kwestie voor Remeha als verwarmingspartner. Zo levert Remeha 47.521 Kw vermogen, goed voor 71 % van het totale geplaatste vermogen. Dat aannemers geloven in de kwaliteiten van Remeha-verwarmingsketels is dus duidelijk.

Basisschool De Brug in Bocholt, een van de vele Remeha-projecten in het kader van Scholen van Morgen.

Duurzaamheid en kwaliteit

De projecten van Scholen van Morgen zijn uitgebouwd met het oog op de toekomst. “Vanuit het project zelf staan wij niet in voor de keuze van leveranciers en partners. Dat doet de aannemer telkens op basis van het lastenboek. Maar dat Remeha bij 69 % van onze projecten gekozen wordt, zegt genoeg over het vertrouwen van de aannemer(s) in de kwaliteit van hun verwarmingsketels”, vertelt Philippe Monserez, programmadirecteur van Scholen van Morgen. “Bij de bouw van onze projecten worden strenge normen opgelegd op het vlak van duurzaamheid en kwaliteit. De afgelopen jaren is gebleken dat Remeha die kwaliteit kan leveren.”

“Veel studiebureaus werkten reeds samen met ons en wisten dus tot wat Remeha in staat is. Onze verwarmingsketels staan bekend om hun topkwaliteit en zijn alvast klaar voor de toekomst. Zo kunnen ze op termijn perfect geïntegreerd worden in bijvoorbeeld een hybride opstelling met een Remeha-warmtepomp, mocht dit nodig zijn”, zegt Carlos Meire van Remeha. “Niet alleen leveren wij deskundig advies, we staan ook garant voor performante en duurzame systeemoplossingen en onze materialen gaan jarenlang mee. Aangezien aannemers ook instaan voor het onderhoud gedurende dertig jaar na de bouw van het project, kiezen zij voor een partner met een toekomstvisie waar ze de komende decennia op kunnen rekenen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details