Platform voor de bouw
Permanente vorming EPC volgen bij nxtpro: wat is nieuw in 2023?

Permanente vorming EPC volgen bij nxtpro: wat is nieuw in 2023?

Energiedeskundigen volgen jaarlijks 6 uur bijscholing om hun erkenning te behouden en op de hoogte te blijven van de gewijzigde wetgeving. Ook dit jaar blijft opleidingsverstrekker en marktleider nxtpro (onderdeel van Syntra Midden-Vlaanderen) investeren in nieuwe modules. “We hebben enkele interessante nieuwe cases uitgewerkt”, vertelt docent Steven Verberckmoes.

Bijscholing waar en wanneer je wil

Het EPC bijscholingsaanbod van opleidingsverstrekker nxtpro is toonaangevend, veelzijdig en afgestemd op veelgestelde vragen van energiedeskundigen. Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende lesvormen: klassieke lessen, online klassen en e-learnings via een professioneel digitaal platform.

“De e-learnings op ons digitaal platform winnen steeds meer aan populariteit. Het grote voordeel is dat cursisten zelf kiezen wanneer ze de lessen volgen en op welk tempo”, zegt Steven Verberckmoes.

“Wist je dat ons platform al op punt stond voor de eerste corona-lockdown? Ondertussen hebben we een digitale omgeving met lessen van zeer goede kwaliteit. En we blijven eraan bouwen: alle lessen zijn professioneel geproduceerd in een opnamestudio. Heel aangenaam om te volgen, daarover zijn onze deelnemers het eens.”

De e-learnings kan je volgen waar en wanneer je wil: je kan het starten, stoppen, herstarten volgens jouw planning.

Flexibel e-leerplatform

“Deelnemers kunnen met vragen terecht bij een van de docenten via een vragenforum en ze vinden er alle documenten die ze nodig hebben om de bijscholing tot een goed einde te brengen. Deelnemers vertellen ons vaak dat ze veel info krijgen voor hun geld en dat ze het platform erg waardevol vinden om een antwoord te vinden op al hun vragen, ook op vragen die niet tijdens de bijscholing aan bod komen”, stelt Steven vast.

“Uiteraard geven we ook nog altijd klassikale lessen EPC voor wie liever les volgt op locatie (in Aalst, Asse, Gent, Hasselt, Kontich en Sint-Niklaas) en online lessen (virtual class) op geplande tijdstippen als webinar. Bij nxtpro bieden we de keuze aan om het format te volgen dat het beste bij jou past.”

Nieuw in 2023

Nxtpro is de B2B-poot van Syntra Midden-Vlaanderen. Alle docenten zijn experts die een grondige kennis hebben van de sector. “We weten goed wat er leeft in de sector. Doordat we zoveel energiedeskundigen bijscholen, kunnen we snel oppikken wat mensen niet goed begrepen hebben. Dat nemen we dan mee in de volgende bijscholing”, vertelt Steven.

“Bovendien hebben we een goed contact met het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap. Zij keuren  de inhoud van de bijscholing goed, maar we overleggen ook met hen om bepaalde knelpunten bloot te leggen. Tot slot volgen we goed op welke wijzigingen in de wetgeving interessant zijn om te verwerken in onze bijscholingen, vaak worden we trouwens als expert betrokken in de voorbereiding van deze wijzigingen.”

In 2023 staan er enkele interessante cases op het programma. “Ideaal voor wie een praktijkgerichte bijscholing verkiest. We bezorgen je een beschrijving en alle nodige foto’s, plannen en bewijsstukken. En dan kan jij aan de slag om een rapport op te maken”, vertelt Steven.

“Uiteraard steken we enkele addertjes onder het gras. Door te oefenen op die moeilijke punten leer je om je EPC’s te verbeteren en sterker in je schoenen te staan. En natuurlijk geven we ook altijd een update mee van de regelgeving.”

NIEUW bvb is de e-learning met virtuele praktijkdag! Deze e-learning is nét iets anders dan onze traditionele e-learnings. Tot nu toe werkten we met voorbeelden op “papier”, maar in deze bijscholing vragen we aan de deelnemers om een epc uit te werken op basis van een echt voorbeeld.

We stapten uit de studio en filmden op locatie: een professionele cameraman heeft er rondgelopen om alles in beeld te brengen.  “Het is een innovatieve en zeer interessante bijscholing”, belooft Steven.

Ben je ook erkend als EPB-verslaggever? Ontdek ook deze permanente vormingen EPB. Ben je ook erkend als asbestdeskundige inventarisatie? Ontdek ook deze permanente vorming.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details