Platform voor de bouw
Producten

Persdossier Batibouw hansgrohe

Naamloos-3 kopiëren

25 januari 2021 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Van zaterdag 27 februari tot en met zondag 7 maart verwelkomt Hansgrohe de bezoekers van Batibouw op haar virtuele stand. De uitgelezen kans om enkele nieuwigheden uit hun brede gamma te ontdekken tijdens het grootste live evenement voor bouw en renovatie.

Pontos, het slimme watermanagementsysteem

Voor iedereen die zijn woning wil beschermen tegen waterschade en tegelijkertijd zijn levenskwaliteit positief wil beïnvloeden, is er nu Pontos, het geconnecteerde watermanagementsysteem van hansgrohe. Pontos monitort permanent de waterstroom in de woning en meet de temperatuur en luchtvochtigheid voor een optimaal binnenklimaat. Het systeem regelt water op twee manieren: met de Pontos Scout watersensor en de centrale eenheid van Pontos Base. Als een potentieel waterlek gedetecteerd wordt, werken ze samen. Ze sluiten automatisch de watertoevoer af en sturen rechtstreeks pushberichten naar de gebruiker via de hansgrohe home-app. Deze kan dan de situatie controleren of de watertoevoer terug openzetten. Ook bij de overschrijding van de ingestelde binnenklimaatparameters krijgt de gebruiker automatisch een waarschuwing via de app. Zo kan hij meteen reageren en zorgen voor een optimale leefomgeving.

Pontos Scout: voor een optimale levenskwaliteit

De Pontos Scout sensoren worden op elke locatie geplaatst waar een waterlek kan voorkomen, zoals onder de spoelbak, in de berging of in de kelder. Als een mogelijke waterlekkage gedetecteerd wordt, meldt het systeem dit onmiddellijk met een lokale alarmtoon, een bericht naar de hansgrohe home-app en een bericht naar de Pontos-basis, die de watertoevoer uitgeschakelt.

Verder zorgt de Pontos Scout voor een optimaal binnenklimaat door de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte continu te monitoren. Schimmelvorming op muren of een te droge lucht in woonruimtes wordt voorkomen waardoor de levenskwaliteit van de bewoners verbetert.

De sensoren waken over het binnenklimaat van de woning als geheel of kunnen voor specifieke ruimtes afzonderlijk ingesteld worden.

Pontos Base: de slimme watermanager

De Pontos Base wordt op de hoofdleiding achter de drukregelaar en filter geïnstalleerd. De unit monitort voortdurend de waterdruk en detecteert abnormaal watergebruik aan de hand van vooraf ingestelde parameters. Bij vastgestelde onregelmatigheden, sluit het systeem de watertoevoer af. Bovendien stelt de Pontos Base uitgebreide statistieken op voor een duurzaam watergebruik en geeft informatie over de waterkwaliteit, zoals hardheid.

Pontos Base: € 528 excl btw
Pontos scout: € 74 excl btw / stuk
Set (basisunit + 3 scouts): € 749 excl btw

Ergonomie en esthetiek voor de individuele droomkeuken

Aquno Select M81: Hoge prestaties in de keuken

Met de nieuwe Aquno Select M81 mengkraan wordt een ongekende, futuristische workflow gecreëerd voor ultra-efficiënt waterbeheer aan de spoelbak. Dankzij de grote innovatieve watervaluitloop kan voedsel voorzichtig gewassen worden en grote objecten kunnen spatvrij gereinigd worden, zonder onnodige waterverspilling. Afgewerkt met een op maat gemaakte multifunctionele zeef, is het bereiden van voedsel nog nooit zo eenvoudig en efficiënt geweest.

Aquno Select M81: € 640,90 excl btw

Talis M54: Een minimalistisch meesterwerk

De Talis M54 mengkraan is door zijn stijlvolle slanke silhouet in ronde boog, L-design of U-uitloop een waar minimalistisch meesterwerk. Naast een afwerking in chroom en roestvrij staal is er een exclusief mat zwart ontwerp beschikbaar, voor iedereen die een stijlstatement wil maken. 

Talis M54: € 258,10 excl btw

FinishPlus Matt Black: design pur sang

De FinishPlus-afwerkingsmogelijkheden bieden een ruime keuze aan gemetalliseerde nuances en matte kleuren. Niet enkel het kraanwerk van de wasbakken en het bad wordt hierdoor volledig gepersonaliseerd. Ook de mengkraan, showerpipe en hoofd- en handsproeier in de douche worden helemaal naar keuze afgewerkt.
Of men nu kiest voor een badkamer met sterk contrasterende kleuren of een eerder elegante, eenvoudige of zelfs discrete stijl, de vijf nieuwe afwerkingen van de lijnen Metropol en Talis E bieden oneindige designmogelijkheden: Matt Black, Matt White, Brushed Black Chrome, Polished Gold Optic, Brushed Bronze. Voor een trendy badkamer in kleur.
De Matt Black trendkleur, met zijn elegante soberheid, spreekt vooral fans van de moderne architectuur aan. Als eyecatcher geven ze de ruimte net dat tikje meer. Bijzonder doeltreffend is de combinatie met donkere lavabo-oppervlakken of het samenspel met gekleurde details in de ruimte.

Hansgrohe badkamerconfigurator

Dankzij de nieuwe inspiratietool helpt hansgrohe zijn particuliere klanten de badkamer van hun dromen te plannen. Via het gratis online platform op de hansgrohe-website selecteert men eenvoudig en snel de gewenste badkamerstijl en vervolledigt deze met bijpassende wastafelkranen, douchesystemen en badkranen. De configurator geeft vervolgens gelijktijdig een volledig prijsoverzicht van de gekozen producten en toebehoren.
Tot slot stuurt download of mailt men de finale configuratie of shared men deze op de sociale media.

De hansgrohe-producten zijn steeds te testen op afspraak in de Hansgrohe Waterstudio:
Riverside Business Park
Internationalelaan 55 K 
1070 Brussel (Anderlecht)

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details