Platform voor de bouw
Persoonlijk en dichtbij
James Ensorhuis in Oostende: project met in de traphal geïntegreerde lift. In samenwerking met Group Monument.

Persoonlijk en dichtbij

Orona is een toonaangevende Europese bedrijvengroep voor verticale transportoplossingen. De onderneming levert waarde aan haar klanten via haar platform van producten en diensten voor het ontwerp, de fabricage, de installatie, het onderhoud, de modernisering, de renovatie en de vervanging van liften en roltrappen voor alle marktsegmenten.

“Onze transportoplossingen omvatten innovatieve, pragmatische en relevante state-of-the-arttechnieken die worden toegepast in de hoedanigheid van mobiliteitsmanagement voor mensen, optimalisatie van beschikbare ruimte, gebruikerservaring en veiligheid bij het gebruik van de lift”, zegt Pieter Slegers, Sales Manager New Installations bij Orona. De toewijding van de organisatie op het vlak van ecologische duurzaamheid maakte van Orona het eerste liftenbedrijf ter wereld dat het ISO 14006-ecodesigncertificaat behaalde. Het hoofdkantoor van Orona werd bovendien als eerste door BREEAM International beoordeeld als een buitengewoon
innovatiepunt in Spanje.

One Broel in Kortrijk: speciale liftafwerking op vraag van architect Bart Lens. In samenwerking met Jan De Nul voor Immogra.

Drie bijzondere gebeurtenissen

De Belgische hoofdzetel van Orona bevindt zich in Waregem. Daarnaast beschikt de onderneming over vier workcenters, verspreid over heel het land. Het organisatiemodel van Orona is gericht op mensen. Het team van 5.400 professionals in twaalf Europese landen opereert in de hele waardeketen van de liftensector. De productie-faciliteiten hebben de grootste capaciteit voor complete liften in Europa, met een portfolio van 250.000 geïnstalleerde liften. Een op tien nieuwe liften in Europa is een Orona-lift. “De voorbije periode werd gekenmerkt door drie bijzondere gebeurtenissen”, blikt Slegers terug. “We lanceerden een nieuw ERP-systeem, er was de fusie tussen Coopman Orona (Vlaanderen/Brussel) en Ascelec Orona en natuurlijk ook de corona-pandemie. Het gehele team heeft voor elke uitdaging telkens de handen in elkaar geslagen. We hebben onze klanten en medewerkers tijdens een onzekere periode toch zekerheid kunnen bieden. Wij zijn dan ook een team van mensen: proactief, toegankelijk, pragmatisch en toegewijd. Ook als bedrijf zijn we verder gegroeid.”

Een belangrijke realisatie van Orona is de vervanging van het liftenpark van sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven, goed voor jaarlijks veertig à vijftig exemplaren. Een andere mooie verwezenlijking is de installatie van veertig nieuwe liften in verschillende Brusselse metrostations. “We willen de komende jaren dezelfde resultaten blijven neerzetten en Orona naar voren schuiven als de nummer 1 van België voor nieuwe liftinstallaties”, besluit Pieter Slegers. “Dit door onze klanten persoonlijk te blijven begeleiden en ons aandeel van de puzzel in de bouwwereld bij te dragen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details