Platform voor de bouw
Piekfijne afwerking voor iconisch museumgebouw

Piekfijne afwerking voor iconisch museumgebouw

Het Modemuseum in Antwerpen is integraal in een nieuw kleedje gestoken. Daar horen uiteraard ook prachtige expositiezalen en piekfijne interieurs bij. Vooral de binnengevelafwerking van de hoekrotonde springt in het oog. Een kolfje naar de hand van International Building Services uit Lokeren, dat gespecialiseerd is in de totaalafwerking van nieuwe en te renoveren gebouwen en dat dus zeker niet aan zijn proefstuk toe was.

Het Antwerpse Modemuseum is een lust voor het oog. Dit is onder meer te danken aan de befaamde hoekrotonde, die zonder twijfel een van dé blikvangers is, zowel in het museum zelf als in het straatbeeld. “We hebben hem aan de binnenzijde afgewerkt met gipskarton, waarmee we ook de niet-dragende binnenwanden en de verlaagde plafonds realiseerden”, vertelt Hans Blancquaert, sinds 2010 zaakvoerder van International Building Services (IBS). “Ronde vormen realiseren met gipskarton lijkt eenvoudig, maar vergis je niet: het vergt heel wat praktische knowhow. Het komt erop aan om de bolle kant net voldoende te bevochtigen en de platen zo de gewenste kromming te geven. Vervolgens moet je ze op de juiste manier laten drogen om die kromming te fixeren. Echt specialistenwerk!”

Het interieur van het Modemuseum is piekfijn afgewerkt.

 

Kantoorvolume in larikshout

IBS plaatste ook de akoestische plafonds in het vernieuwde Modemuseum, net als de opendraaiende houten wanden op het gelijkvloers. Op de vierde verdieping richtte het bovendien een extra kantoorvolume in. “Een houtstructuur met grote glaspartijen”, legt Hans Blancquaert uit. “We hebben gebruikgemaakt van larikshout met ecocertificaat. Zowel de architect als de museumdirectie hadden daarop aangedrongen. Terecht, want duurzaamheid is niet voor niets een van onze stokpaardjes.”

Prestigeprojecten zoals het Modemuseum schrikken IBS allerminst af. Integendeel: het gerenommeerde afwerkingsbedrijf heeft heel wat ervaring met spraakmakende realisaties. “Denk bijvoorbeeld aan het Sint-Lucasziekenhuis in Gent, toch ook geen kleine referentie”, zegt Hans Blancquaert. “We droegen eveneens ons steentje bij aan de realisatie van de nieuwe kantoren van Aertssen langs de E34 in Verrebroek, woonzorgcentra Aurelia in Desselgem en Hof ten IJzer in Lo-Reninge en de renovatie van het Waterbouwkundig Laboratorium in Borgerhout.”

Uitbreiding op komst

IBS is sinds 2014 gevestigd op Industrieterein E17/3 in Lokeren, langs de gelijknamige snelweg. Daar bevinden zich de kantoren en de schrijnwerkerij. “We zijn vooral een coördinatiebedrijf. Dat betekent dat we de coördinatie van voltooiingswerken op ons nemen, voornamelijk in opdracht van hoofdaannemers. Hiervoor werken we samen met vertrouwde onderaannemers. We hebben wel twee eigen schrijnwerkers in dienst, zodat we zelf deuren kunnen inkasten en kleine meubels kunnen maken”, legt Hans Blancquaert uit.

Tot slot nog een interessante primeur: IBS zal binnenkort ook een filiaal in Limburg openen. “Oost- en West-Vlaanderen en delen van Antwerpen en Vlaams-Brabant zijn vlot bereikbaar vanuit Lokeren, maar de saturatie op de Antwerpse en de Brusselse Ring maken dat het niet altijd vanzelfsprekend is om de rest van Vlaanderen te bereiken”, zegt Hans Blancquaert. “Vanuit Limburg kunnen we ook de streek rond Leuven en Luik bedienen. Gezien onze huidige groei kunnen we daar nog extra onderaannemers gebruiken, dus
geïnteresseerde bedrijven mogen ons altijd contacteren!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details