Platform voor de bouw
Pionier in geluids- en trillingsdempende oplossingen voor bouw en industrie
Akoestische ontkoppeling van concertzaal en dak in het Gentse Wintercircus. (Beeld: Wouter Rawoens / sogent).

Pionier in geluids- en trillingsdempende oplossingen voor bouw en industrie

De onderneming CDM Stravitec dankt haar reputatie aan haar passie voor het oplossen van geluids- en trillingsproblemen, technische uitmuntendheid, prima service en, bovenal, vakbekwame medewerkers. De corebusiness van het bedrijf is om van de wereld een stillere plek te maken, waar mensen gelukkiger en productiever zijn.

Sinds het begin jaren van de jaren vijftig draagt CDM Stravitec bij aan de akoestische isolatie van commerciële en residentiële gebouwen, fabrieken, ziekenhuizen, laboratoria, onderwijsinstellingen, horeca, sportinfrastructuur enzovoort. “Gebouwen akoestisch ontkoppelen aan de funderingen om zo te voorkomen dat trillingen van nabijgelegen spoor- en wegverkeer geluids-
hinder veroorzaken: dat is onze specialisatie”, zegt Sven Dekerk​, Marketing & Communications Manager bij CDM Stravitec. Gebouwen hebben vaak ruimtes waar een uitzonderlijk hoog niveau van geluidskwaliteit en -isolatie vereist is en/of achtergrondgeluidsniveaus zorgvuldig moeten worden beheerst. Denk aan opnamestudio’s, repetitieruimtes, bioscoopzalen … CDM Stravitec biedt oplossingen om ruimtes akoestisch te isoleren van de rest van de gebouwstructuur door vloeren, plafonds en wanden elastisch te ontkoppelen. “Daarvoor hebben wij een gamma hoogperformante producten ontwikkeld die trillingen en het daaruit voortvloeiende geluid isoleren”, aldus Sven Dekerk.

Precompressie Stravibase VHS structurele trillingsdempers met hoge belastbaarheid. (Beeld: CDM Stravitec).

De juiste oplossingen

Gedurende de voorbije decennia droegen de CDM Stravitec-systemen bij aan het intelligent ontwerp van gebouwen en het aanpakken van geluidshinder. “Onze klanten steunen op onze jarenlange ervaring en vertrouwen erop dat we voor elk project de juiste oplossing aanbieden. Daarbij maken onze holistische ontwerpbenadering en uitgebreide materiaalkennis het verschil.” Met vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië is deze onderneming perfect gepositioneerd om wereldwijd projecten uit te voeren. Waar men zich ook bevindt, CDM Stravitec biedt een uitstekende klantenservice, technische oplossingen en ondersteuning ter plaatse. Sven Dekerk: “De diversiteit van ons meertalig team is ideaal voor het begrijpen van zowel technische, praktische, lokale als culturele overwegingen. Honderden projecten in meer dan vijftig landen bewijzen onze klantgerichtheid en -tevredenheid.” 

Online bibliotheek

Stravi-dB is een gratis online bibliotheek die akoestische specialisten toelaat om snel en eenvoudig de akoestische testdata van CDM Stravitec-producten te raadplegen. De naam van het platform verwijst zowel naar ‘decibels’ als naar ‘database’. Je vindt er officiële akoestische testrapporten van verschillende geluids- en trillingsisolerende oplossingen, getest in erkende laboratoria.
Bespaar tijd en registreer je meteen via: https://stravi-db.com/login.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details