Platform voor de bouw
Nieuws

Polyvalent ingenieursbureau met holistische aanpak

IMG_7348 kopiëren
Aanleg van grondbuizen op Campus Kristus Koning in Brecht.

Tekst | BOTEC

Beeld | BOTEC

7 juni 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Dankzij de gedrevenheid van de bestuurders en hun medewerkers is de onderneming geen onbekende in de bouwsector. Sterker nog: BOTEC is uitgegroeid tot een vaste waarde met een uitstekende reputatie.

BOTEC ontwerpt en coördineert de uitvoering van alle technische uitrustingen in gebouwen. Het ontwerpteam bedenkt op een creatieve manier – met toewijding en visie – de sanitaire installaties, elektrotechnische uitrusting, verwarming, verluchting en klimaatbeheersing, transportsystemen (onder andere liften), keukenuitrustingen, verdeelnetten van medische en industriële gassen en waar nodig ook speciale medische technieken en vaste medische uitrusting. Alle installaties voldoen steeds aan de bestaande en voortdurend veranderende wetgeving, zoals ze het best passen in de specifieke toepassing.

Bij de ontwikkeling van elk project streeft het BOTEC-team enerzijds naar rationeel gebruik van energie, water en grondstoffen in het kader van duurzaam bouwen en anderzijds naar zo laag mogelijke onderhouds- en beheerkosten. Deze aanpak versterkt de individuele betrokkenheid van alle deskundige medewerkers, die hun bekwaamheden onbeperkt willen ontplooien.

Als expert met een schat aan ervaring in de zorgsector wordt BOTEC regelmatig ingeschakeld voor allerhande nieuwbouw- en renovatieprojecten (woonzorgcentra voor bejaarden of andersvaliden, assistentiewoningen en ziekenhuizen). Ook andere nutsgebouwen (scholen, kinder- en jeugdaccommodaties, kantoren, industrie …) en collectieve woningbouw behoren tot het activiteitenpakket. Een eerlijk en persoonlijk contact met zowel de bouwheer en de architect als de aannemers staat centraal in de projectbenadering.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pieter-Jan Vansteelandt

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details