Platform voor de bouw
Populariteit geothermie groeit wereldwijd, én in België
Al van bij de opkomst van warmtepompen zag Joren Geldhof het enorme potentieel van geothermie.

Populariteit geothermie groeit wereldwijd, én in België

Dat merkt Geotechnix, een grondboorbedrijf uit Ruddervoorde, de laatste jaren ook. Met de nieuwste technieken probeert zaakvoerder Joren Geldhof zijn klanten zo veel mogelijk rendement te bieden. 

Geldhof startte in 2012 met de aankoop van zijn eerste grondboormachine. Al van bij de opkomst van warmtepompen zag hij het enorme potentieel van geothermie. Momenteel staan er al drie zulke toestellen in de loods van Geotechnix, en het bedrijf blijft groeien. “Ik merk dat er steeds meer werk op de plank ligt, ondanks de toegenomen concurrentie”, zegt Geldhof. “Er denken natuurlijk steeds meer mensen aan geothermie, maar daarnaast merken we dat die mensen ons ook sneller vinden. Dat betekent dat we kwaliteit leveren en dat we gekend zijn in de wijde omgeving.”

Met de nieuwste technieken probeert Geldhof zijn klanten zo veel mogelijk rendement te bieden.

Variatie in schaalgrootte

Die omgeving, dat is Oost- en West-Vlaanderen. Daar realiseren Geldhof en zijn team aan de lopende band projecten. Zo werkte het bedrijf net een woonzorgproject af voor Vandenbussche Bouw, evenals een project voor een farmaceutische firma waarvoor Geldhof zelf het ontwerp tekende. De afgelopen jaren passeerden ook veel projecten in onder andere Waregem, Houthulst en De Haan de revue. Geldhof: “We werken erg specifiek, op maat van de klant. Zo helpen we hem of haar om het hoogste rendement te be-halen. Dat kan voor een industrieel pand met enkele honderden boringen zijn, maar net zo goed kan het om één boring voor een renovatieproject gaan. Die afwisseling in schaalgrootte is interessant voor het personeel. Het zorgt voor wat variatie op de werkvloer.”

Familiale karakter

Dat personeel is jong, dynamisch en heeft een passie voor het vak. “Ze staan elke dag paraat”, zegt Geldhof. “Geotechnix wil dan ook een bedrijf zijn waar de werknemers zin hebben om er vol voor te gaan. We proberen iedereen persoonlijk te begeleiden, en dat in een aangename, losse sfeer. Daarom moeten we ook niet te veel meer groeien. Dat familiale karakter, daar hecht ik veel belang aan.”

De afgelopen jaren passeerden veel projecten in onder andere Waregem, Houthulst en De Haan de revue.

Hoogstaand materiaal

Wie Geotechnix contacteert, kan zelf ook op een persoonlijke benadering rekenen, met advies op maat en een vrijblijvende offerte. Het bedrijf werkt steeds met nauwkeurige programma’s en gebruikt enkel hoogstaand materiaal om zo de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Het personeel is ook opgeleid om met dat materiaal hoge rendementen uit de installaties te halen. “Op die manier willen we onze klanten een oplossing bieden waar ze ook jaren laten nog tevreden op terugkijken”, besluit Geldhof.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details