Platform voor de bouw
Jaarboek

Positieve impact door eigen ontwikkelingen en investeringen

Foto-1
ZIN in Brussel. (Beeld: Befimmo)

Tekst | Wouter Peeters

Beeld | Bopro, Befimmo, Montea

3 februari 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De duurzame, holistische projectaanpak van Bopro biedt een antwoord op de vele uitdagingen en evoluties in de vastgoedsector, alsook van het ‘vastgoedproduct’ op zich. Bopro kiest resoluut voor een Forward Thinking Project Management-aanpak, waarbij de economische, ecologische en sociale performantie van elk project gemaximaliseerd kan worden.

‘Forward Thinking Project Management’ begint bij de bepaling van het behoefteprogramma. “Zo hebben we meteen een duidelijk beeld van de risico’s en opportuniteiten van het project”, stelt managing director Stefaan Martel. “Dankzij die doordachte aanpak vinden we de beste oplossingen om de veerkracht van een vastgoedproject gedurende zijn hele levenscyclus te optimaliseren.” Voor duurzaam, EU-proof vastgoed beroept men zich op de expertise en ervaring van de Bopro Forward Thinking Project Managers. Met de blik op de CO2-neutrale horizon van 2050 zorgen zij er immers voor dat vastgoed vandaag al een positieve impact genereert op mens en maatschappij. Zo sluit het perfect aan op de klimaatdoelstellingen van Parijs, de EU Taxonomie en de nationale, regionale en lokale klimaatplannen. Concreet betekent dit dat Bopro zijn vele klanten helpt met de toekomstige ESG-reglementeringen: de EU Taxonomie, het voorstel voor de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), het voorstel voor de Sustainable Corporate Governance Directive en de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). 

Amazon op Blue Gate Antwerp. (Beeld: Montea)

Holistische en pragmatische aanpak

Door cocreatief te werken, worden uitdagingen omgezet in opportuniteiten. De holistische en pragmatische aanpak van Bopro helpt om ambitieuze, haalbare, EU-conforme projectdoelstellingen te realiseren. Met als resultaat dat het behoefteprogramma is afgestemd op de vastgestelde noden en doelen van het project, maar ook op de transitie waarin we ons als maatschappij bevinden. Forward Thinking Project Management genereert duurzaam EU-proof vastgoed. De impact die nieuwe projecten en gebouwen hebben op hun omgeving is immens. Vanuit kantoren in Gent, Brussel, Mechelen en Parijs beheren de no-nonsense Forward Thinkers van Bopro elk vastgoedproject met expertise. Dag na dag implementeren zij beproefde methodes en innova-tieve technologieën en begeleiden ze ontwerpconcepten om de waarde van de activa van de klant te maximaliseren. Kortom: de Forward Thinkers begeleiden projecten van a tot z om de wereld opnieuw vorm te geven en betere woon-, leef- en werkplekken te creëren voor alle toekomstige generaties.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Pascal Op de Beeck

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Bouwen aan Vlaanderen? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details