Platform voor de bouw
Predil breidt uit: “Prefab beton is booming business”

Predil breidt uit: “Prefab beton is booming business”

Het gaat hard voor onze afdeling prefab beton en wapeningsstaal. “Met ruim 300 projecten in het orderboek was 2020 een topjaar”, bevestigt Gert Ver Donck, hoofd van Predil. “En dat ondanks de wereldwijde gezondheidscrisis. Elk jaar halen we meer opdrachten binnen. En dus drong een capaciteitsuitbreiding zich op.”

“PREFAB BETONELEMENTEN VERSNELLEN HET BOUWPROCES EN DRUKKEN DE KOSTEN”

De bouw van de nieuwe hal start volgend jaar al en is goed voor 1600 vierkante meter extra ruimte. Dat brengt de totale oppervlakte op net geen 4.000 vierkante meter. “We hebben die ruimte nodig om onze prefab constructies, zoals betontrappen, betonterrassen en betonbalken, te produceren en op te slaan alvorens ze naar de werf vertrekken.”

Met de geplande capaciteitsuitbreiding bevestigt Predil zich als dé specialist in prefab beton en wapeningsstaal uit de Kempen. “Bouwfirma’s doen steeds vaker een beroep op prefab betonelementen op de werf”, legt Gert uit. “Die versnellen het bouwproces én drukken de kosten. Met de komst van een nieuwe hal verzekeren we ons van een sterke positie de komende jaren.”

“VAN PLAN TOT REALISATIE IN 4 TOT 10 WEKEN”

De prefab oplossingen van Predil worden voornamelijk gebruikt voor de realisatie van appartementen en openbare gebouwen (scholen, gemeentehuizen, sporthallen, …). “Het zijn dan ook in de eerste plaats aannemers en bouwondernemingen die bij ons aankloppen”, verduidelijkt Gert. “Zij bezorgen ons een concept en een plan van de architect. Op basis daarvan werken wij een gedetailleerd technisch plan uit. Na goedkeuring van de klant gaat het project in productie. Afhankelijk van de omvang en complexiteit neemt het volledige proces tussen de 4 en 10 weken in beslag. Het is mede dankzij die korte doorlooptijd dat aannemers zo graag een beroep doen op onze diensten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details