Platform voor de bouw
Thema's

Prefabbeton en wapeningsstaal bij eenzelfde leverancier

dca-predil-0825-kopieren

11 oktober 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Aannemers hebben weleens te kampen met een laattijdige levering van prefabbetonelementen. DCA zette deze problematiek om in een opportuniteit en investeerde in een forse uitbreiding van zijn prefabafdeling in Olen. Binnen deze afdeling wordt ook los, geplooid en gelast wapeningsstaal geproduceerd.

“Prefabbeton is een nichemarkt, waarvoor wij op onze bouwwerven grotendeels afhankelijk zijn van leveranciers, terwijl tijdige levering van deze materialen cruciaal is voor de planning”, legt Michiel Schellekens, algemeen directeur van DCA, uit. “De laatste jaren merkten we dat prefabelementen te laat werden aangeleverd op onze werven vanwege de hoogconjunctuur in de bouwsector, waardoor de rentabiliteit in het gedrang kwam. Een gekende problematiek voor heel wat aannemers.”

dca-predil-0771-kopieren

De aanlevering van de wapeningskorven wordt in eigen huis verzorgd, waardoor PREDIL niet afhankelijk is van toeleveranciers voor wapeningsijzer dat moet worden verwerkt in de prefabbetonelementen.

 

Capaciteitsuitbreiding

DCA zag dit als een opportuniteit en breidde bij wijze van antwoord op deze problematiek zijn vestiging in Olen uit. Prefabafdeling PREDIL produceert vandaag allerhande betonelementen zoals trappen, terrassen, balkons, balken, kolommen, betonnen maatmeubilair, gevelelementen, dorpels, maar ook inspectieputten, keerwanden, enzovoort.

Prefabbeton én wapeningsstaal

Met de uitbouw van prefabafdeling PREDIL wil DCA niet zozeer de grootste prefableverancier worden, maar wel steevast garant staan voor een flexibele aanlevering van hoogwaardige, kwalitatieve prefabbetonelementen voor alle aannemers. Michiel Schellekens: “De uitvalsbasis in Olen en de nabijheid van de E313 bieden tal van voordelen op het vlak van mobiliteit. De aanwezigheid van een staalafdeling binnen PREDIL is een grote troef. Binnen deze afdeling worden los, geplooid en gelast wapeningsijzer geproduceerd. Hierin schuilt ook de meerwaarde van PREDIL: de aanlevering van de wapeningskorven wordt in eigen huis verzorgd, waardoor we niet afhankelijk zijn van toeleveranciers voor wapeningsijzer dat moet worden verwerkt in de prefabbetonelementen. We hebben dus alles in huis om een correcte aanlevering van de elementen te kunnen garanderen.”

dca-predil-0856-kopieren

Met de uitbouw van prefabafdeling PREDIL wil DCA niet zozeer de grootste prefableverancier worden, maar wel steevast garant staan voor een flexibele aanlevering van hoogwaardige, kwalitatieve prefabbetonelementen.

 

Betrouwbare toeleverancier

“PREDIL beschikt over een ervaren team met héél wat technische kennis en knowhow. We verzekeren een snelle doorlooptijd vanaf de offerteaanvraag, aanlevering en eventuele nazorg. We respecteren de aanleveringsdata die bepaald zijn bij de contractvorming. Klanten kunnen bovendien rekenen op onze dienst na verkoop”, aldus Michiel Schellekens.  

PREDIL wil uitgroeien tot een betrouwbare en competente toeleverancier van prefabbetonelementen, alsook van los geplooid en gevlochten wapeningsijzer. Dit zowel voor klasse 8-aannemers als kleine
aannemers, waarbij snelle aanlevering cruciaal is. “We zijn ervan overtuigd dat we enkele troeven in huis hebben waarmee PREDIL zich kan onderscheiden. Vandaar ook het bedrijfslogo “PREDIL + MEER DAN PREFAB”. Er zijn weinig bedrijven die kunnen instaan voor de aanlevering van wapeningsstaal én prefabbetonelementen, en dat zowel voor bouw- als infragerelateerde producten”, besluit de directeur.
 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details