Platform voor de bouw
Primeur met digitaal keuzeplatform voor vloer- en wandafwerking
Je ontdekt het enorme aanbod van RG Tegel in de toonzaal in Massenhoven.

Primeur met digitaal keuzeplatform voor vloer- en wandafwerking

RG Tegel begeleidt de nieuwe bewoners bij de keuze van tegels, parket en natuursteen. Het bedrijf leverde ook de keramische tegels voor alle terrassen en gemeenschappelijke delen van de woontoren. In dit project werd gekozen voor een uniek ‘full body’ keramisch product, waardoor er sprake is van een bijzondere diepte en dimensionering in de kleuren en de tekening.

De Antwerp Tower biedt onder meer plaats aan 241 appartementen en 4600 m² kantoren.

De Antwerp Tower transformeerde in enkele jaren tijd van een lelijk kantoorgebouw aan de belangrijkste winkelas van de stad naar een iconische en exclusieve woontoren. In de toren zitten vier ondergrondse parkeerlagen voor bijna tweehonderd auto’s, een foodstreet op de benedenverdieping, 4600 m² kantoorruimte en 241 appartementen vervat. Luc Van Rysseghem, Business Manager bij Matexi: “Alles aan de Antwerp Tower straalt exclusiviteit en luxe uit: de transparante gevel met marmeraccenten, het maatwerk in de penthouses op de vijf bovenste verdiepingen, de hoge afwerkingsbudgetten voor alle andere appartementen … Voor alle tegels, zowel in de gemeenschappelijke
delen als de woonunits, schakelden we naar goede gewoonte RG Tegel in.”

Klantenbegeleiding van a tot z 

RG Tegel uit Massenhoven is een groothandel in keramische tegels en is met zijn producten actief in ruim 140 toonzalen in België. Het bedrijf werkt in opdracht van architecten, aannemers en projectontwikkelaars en biedt een volledige werking op maat aan voor residentiële projecten. Kopers kunnen in Massenhoven terecht voor de keuze van tegels, parket en natuursteen. Maar voor de Antwerp Tower koos Matexi drie jaar geleden voor een andere
aanpak. Jonathan Daniëls van RG Tegel: “Normaal gezien komt de koper naar onze toonzaal in Massenhoven en maakt hij of zij een keuze uit het volledige gamma dat wij aanbieden. Vervolgens worden de levering en plaatsing op maat en individueel besproken. Voor dit project werd echter een digitaal online keuzeplatform op maat ontwikkeld.”

Digitaal keuzeplatform 

Matexi opteerde in dit project voor een comfortabele manier van werken voor de koper. Samen met hen ontwikkelde RG Tegel een digitaal online keuzeplatform met een 360°-presentatie. De koper kon via het platform een keuze maken uit een materialenbibliotheek van een 250-tal tegels, die vervolgens visueel geïmplementeerd werden in een virtuele tour doorheen het door hem of haar gekochte appartement. Dat online platform werd gebruiksvriendelijk gemaakt door het toevoegen van filters: marmerlook, terrazzolook, houtimitatielook, betonlook, natuursteenlook enzovoort.

Jonathan Daniëls: “Door zelf al een selectie te maken, creëerden we een overzichtelijke tool, waarbij elke koper vlot door het platform kon navigeren en zo de juiste keuze kon maken voor zijn of haar woning. In het verkoopkantoor van Matexi, dat volledig door RG Tegel werd ingericht, had elke koper de mogelijkheid om de tegels uit de materialenbibliotheek te beoordelen qua oppervlakte, kleur en structuur. Daarnaast behielden ze de mogelijkheid om in Massenhoven een finale keuze te komen maken.”

Keramische tegels als eyecatcher 

Ook de tegels in de trappenhuizen, gangen en hallen komen van RG Tegel. Jonathan Daniëls: “Voor die gemeenschappelijke delen hebben we tegels geleverd voor een oppervlakte van maar liefst 8000 m². Bij de productie van keramische tegels komen normaal gezien telkens dezelfde prints terug, maar niet in dit project. Elke tegel heeft er een unieke tekening, die doorloopt over de volledige oppervlakte. Een ‘full body’ product krijgt zijn kleurpalet niet door de print op de tegel, maar wel doorheen de tegel. Daardoor is elke tegel uniek. Elke tegel is tenslotte anders ingekleurd door het mengen van verschillende kleuren en granulaten in de massa van de tegel zelf. Laat daarop de natuurlijke lichtinval zijn werk doen en je staat versteld van het resultaat!”    

TECHNISCHE FICHE

Bouwheer Matexi (Waregem)
Architect Wiel Arets Architects (Amsterdam, Nederland) & eld (Antwerpen, Brussel, Hasselt)
Hoofdaannemer(s) CIT Blaton (Brussel) & Democo (Hasselt)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details