Herzele
00:47
19-09-2018

Project Herzele

Dit project heeft een totale oppervlakte van ongeveer 900m² waaronder 350m² verharding en 510m² groenaanleg. De tuin kan ingedeeld worden in 2: een eerste gesloten gedeelte en een 2landschappelijk deel achteraan.

Het 1edeel van de tuin omvat het deel tussen de perceelsgrens en de bestaande garage. Hier bevindt zich het terras tegen de woning. Dit terras ligt 3 trappen lager als de rest van de tuin. De beplanting bestaat uit groenblijvende wolkenvormen in combinatie met vaste planten en siergrassen.

Het 2edeel van de tuin start achter de garage met een 2eterras. De beplanting heeft organische vormen afgelijnd met wirtz boordstenen. De beplanting bestaat uit groenblijvende struiken in combinatie met siergrassen wat de tuin een meer landschappelijk karakter geeft.

Herzele

De beplanting werd aangevuld met wat hoogstambomen om wat diversiteit te brengen in functie van de seizoenen. De terrassen zijn verhard met een natuursteentegel.

Langsheen de rand van de tuin loopt een pad in siergrind gelegd op een grindstabilisatiemat zodat dit gemakkelijk beloopbaar is.

Vooraf werd de tuin helemaal gedraineerd om de bodem een optimale vochtigheid te geven zodat de beplanting in de beste omstandigheden kunnen groeien. De tuin is tot achteraan voorzien van elektriciteit (extra stopcontacten) en verlichting om ’s avonds ten volle te kunnen genieten van de tuin. Ook werd een grasrobot geïnstalleerd om het onderhoud te beperken. De combinatie van deze plantensoorten zorgen op deze manier voor een strakke en onderhoudsvriendelijke tuin.

Bron: www.sdtuinen.be

Herzele

Herzele

Herzele

Herzele

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Herzele , Projecten , Wirtz boordstenen

Bouwen aan Vlaanderen partners

Alimak Hek