Platform voor de bouw
Project op topniveaudankzij slimme liften
Schindler simuleert welke liften nodig zijn voor een optimale flow van bewoners en bezoekers in het gebouw.

Project op topniveaudankzij slimme liften

Het aandeel van Ghelamco in het prestigieuze Duinenwaterproject bestaat uit drie gebouwen die elk een specifiek karakter hebben en in totaal 166 hoogstaande appartementen herbergen. Voor zoveel wooneenheden was dan ook een uitgebreid en goed doordacht liftsysteem nodig. De gebouwen zijn uitgerust met twaalf kwalitatieve, moderne liften van Schindler. Sales-, marketing- en productmanager Wim Stockx legt uit hoe de liften bijdragen aan een veilige, energiezuinige en moderne woonomgeving.

Schindler is een gevestigde waarde in het ontwikkelen en integreren van liften, roltrappen en -paden in grote en multifunctionele complexen. Hun jarenlange expertise bij de realisatie van verschillende liftsystemen maakt van hen een betrouwbare partner voor elk project. “We zitten van bij de ontwerpfase samen met alle betrokken partijen om een grondige trafieksimulatie op te maken”, vertelt Wim Stockx. “Met ons sales support-team analyseren we de verwachte bezoekersstromen onder andere aan de hand van het aantal verdiepingen, de capaciteit van het gebouw en de wooneenheden, de functies van de ruimtes en de verschillende in- en uitgangen. Zo simuleren we welke liften nodig zijn voor een optimale flow van bewoners en bezoekers in het gebouw.”

Baanbrekend werk

Met zijn trafieksimulaties speelt Schindler een doorslaggevende rol bij het vaststellen van een universele standaard voor de planning en selectie van liften in gebouwen. Zo wordt de ISO 8100-32:2020 wereldwijd overgenomen. Deze nieuwe norm omvat richtlijnen over de transportvereisten in een gebouw. Aan de hand van dit advies kiezen klanten de meest geschikte liftinstallatie voor hun project. “We helpen onze klanten bij het interpreteren van dit rapport, zodat ze goed begrijpen wat we voorstellen. Hoelang wachten bezoekers gemiddeld op hun lift? Hoeveel intermediaire stops zijn er voor iemand zijn eindbestemming bereikt? Daarnaast leggen we uit hoeveel de lift verbruikt, wat de beste capaciteit van de lift is, welke technologieën de lift nodig heeft, wanneer de liftbatterij in saturatie gaat enzovoort. Hoe beter deze inzichten, hoe meer fysiek en financieel comfort we nastreven in het advies aan onze klant.”

Wie bovenaan The Tower van het uitzicht wil genieten, maakt handig gebruik van het goed doordachte liftsysteem van Schindler.

Veiligheid boven alles

Voor Duinenwater leverde Schindler twaalf liften. Zeven liften zijn van het nieuwe type S3000. Deze hebben een laadvermogen tot 630 kilogram en halen snelheden van 1 tot 1,6 meter per seconde. Daarnaast werden ook vier grotere liften van 1075 en 1700 kilogram voorzien en een nog zwaardere goederenlift van 2000 kilogram. Een van deze liften is een brandweerlift van het type S5500. Deze bevindt zich in The Tower, een wooncomplex met zestien verdiepingen, goed voor evenveel stopplaatsen. “Voor de veiligheid in dit gebouw is een speciale brandweerlift geïnstalleerd”, licht Wim Stockx toe. “Door specifieke systemen die het water evacueren, blijft de lift tijdens eventuele brand- en bluswerken operationeel. Deze lift is tijdens de interventie exclusief toegankelijk voor brandweerlieden en is volledig in overeenstemming met de voorschriften van de EN81-72.”

Moderne technologieën

De liften van Schindler zijn ook uitgerust met vernieuwde toepassingen voor meer duurzaamheid. Zo laten liften tegenwoordig toe om hun geproduceerde energie te recupereren en terug te geven aan het gebouw. “Onze liftmotoren wekken afhankelijk van de rijrichting en belasting in de kooi energie op in plaats van ze te verbruiken. Daarnaast zijn onze liften uitgerust met De Cube: slimme hard- en software die nuttige data rond het gebruik en verbruik controleert. De software detecteert alle problemen die we gemakkelijk vanop afstand analyseren. Zo sturen we volledig geïnformeerde en uitgeruste techniekers ter plaatste om het euvel onmiddellijk accuraat te verhelpen. Zo is de lift sneller operationeel en verbeteren we onze klantenservice. Op die manier wint preventief onderhoud aan belang. Dit voorkomt bovendien grote problemen en garandeert een langere levensduur voor de lift.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details