Platform voor de bouw
PVS Global | Bedrijfspresentatie

PVS Global | Bedrijfspresentatie

Familiebedrijf viert 35-jarig bestaan en bouwt verder aan de toekomst

Bedrijfspresentatie   PVS Global

De naam PVS doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de merknamen Audac, Procab en Caymon klinken in liefst 83 landen bekend in de oren. De basis voor het wereldwijde succes van de Hasseltse ontwikkelaar en producent van professionele geluidsapparatuur werd gelegd in de garage van oprichter Patrick Van de Sande. In september gaf hij de fakkel door aan zijn 31-jarige zoon Tom. “Dat gebeurde tijdens de viering van het 35-jarige bestaan van ons bedrijf, die plaatsvond op een nieuwe en derde locatie”, legt de nieuwe CEO uit. “Van hieruit bouwen we – letterlijk en figuurlijk – verder aan onze toekomst.”

Hoe is het voor je vader allemaal begonnen?

Tom Van de Sande: “Vooral na zijn werkuren (lacht). Hij startte – eerder uit liefhebberij voor het vak – met het herstellen van radio’s en televisietoestellen in onze garage. Er volgde al snel een winkel, waarbij hij ook meer en meer begon te focussen op professionele geluidsinstallaties. Vanuit Hasselt ging het vervolgens richting Korea, waar hij een deal sloot voor de distributie van een Koreaans merk. Ik was nog klein, maar herinner me van die tijd vooral de vele dozen in ons huis en de naburige woonst, die we hadden gekocht om extra stockageruimte te voorzien. Erg dankbaar om verstoppertje te spelen (lacht). Toen hij zijn actieradius uitbreidde naar andere landen stelde hij ook andere marktnoden vast. Die besloot hij zélf in te vullen met de ontwikkeling van eigen producten. Ons eerste eigen merk was Audac, dat staat voor luidsprekers, versterkers, intelligente sturingen … Daarnaast hebben we met Procab ook een merk voor professionele kabels in huis, en met Caymon bieden we dan weer 19”-racks en hardwareaccessoires.”

Bedrijfspresentatie   PVS Global

Tom Van de Sande: “We zijn toe aan een nieuw hoofdstuk en hebben ons magazijn en ons service-, test- en R&D- center alvast ondergebracht op de terreinen van het voormalige bedrijf Pingo in Stevoort.”


Hoe verklaar je jullie succes? Verkocht worden in 83 landen, het is niet ieder bedrijf gegeven.

“Mijn vader heeft in die beginjaren zelf als installateur gewerkt. De productontwikkeling gebeurt vanuit die achtergrond: het gebruiksgemak vormt, naast de aandacht voor kwaliteit, de blauwdruk van al onze producten. Toch is het niet altijd van een leien dakje gegaan.

Net toen we bijvoorbeeld fors geïnvesteerd hadden in ons eerste industriële pand, gingen twee klanten failliet. Een zware tijd, die het bedrijf gelukkig goed te boven is gekomen. Toen ik op 21-jarige leeftijd in de zaak ben gestapt, merkte ik dat sales en marketing wel een aandachtspunt was. En dus besloten we dat ik me daarover zou ontfermen. Samen met ons voortdurende streven naar vernieuwende producten heeft dit de voorbije jaren voor een ijzersterke groei gezorgd.”

Ondertussen zijn we tien jaar verder en sta je aan het hoofd van het bedrijf.

“Dat klopt. We zijn van twaalf naar zeventig medewerkers gegroeid. De tijd dat je iets door de gang kon roepen en iedereen het hoorde, is al even voorbij (lacht). De tijd dat we ruimte te over hadden ook, trouwens. Nadat we ons eerste industriële pand hadden uitgebreid, waren we al snel toe aan het volgende. Dat vonden we op het terrein naast het onze, waar we een heus Experience Center uitbouwden om onze klanten te ontvangen en opleidingen te geven. Maar, ik denk dat mijn vader, die nog steeds deel uitmaakt van het bedrijf, zijn hele leven zal blijven bouwen (lacht). Want ondertussen zijn we toe aan een nieuw hoofdstuk en zijn we neergestreken in Stevoort, waar we ons magazijn en ons service-, test- en R&D- center alvast hebben ondergebracht op de terreinen van het voormalige bedrijf Pingo. Zo zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details