Platform voor de bouw
QC1 | Hasselt – QC1 profiteert van voordelen betonvloeren

QC1 | Hasselt – QC1 profiteert van voordelen betonvloeren

De betonvloeren zorgen op iedere verdieping van het QC1-complex voor een industriële look. Net als voor de andere onderdelen van het project waren de termijnen voor het plaatsen van deze vloeren erg ambitieus. Al vormde dat voor Betonvloeren Vastmans Frank geen enkel probleem.

QC1-complex Hasselt

De betonvloeren zorgen op iedere verdieping van het QC1-complex voor een industriële look.

 

QC1 heeft een vloeroppervlakte van 13.000 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. De bouwpartners vulden die oppervlakte in met betonvloeren. Vastmans Frank Betonvloeren plaatste eerst de druklagen van een zevental centimeter. Daarop kwam op sommige plaatsen tegelwerk, en op andere plaatsen bleef de gepolierde betonvloer – met hoge afwerkingsgraad – zichtbaar. De helling voor de leveringen achteraan het gebouw, uitgevoerd als geborstelde betonvloer, komt eveneens uit de koker van het bedrijf uit Bree.

Beton leeft

“Naast de industriële look brengt een betonvloer nog enkele andere voordelen met zich mee”, zegt Timur Kaya, sales- en projectmanager bij Vastmans Frank Betonvloeren. “Beton is goedkoper dan tegeltoepassingen omdat je geen chapelaag en tegelplaatser nodig hebt. Voorts is het een onderhoudsvriendelijk en hard, bestendig materiaal. Bovendien ‘leeft’ beton en zullen de delen die zichtbaar blijven, net zoals hout, verschillende structuren krijgen. Een eigenschap van een gepolierde betonvloer is bijvoorbeeld dat er een gewolkt effect ontstaat.”

Druk op de ketel

Met zo veel vierkante meters betonvloeren, verspreid over verschillende fases, was dit voor het Limburgse bedrijf een groot project. Technisch was het werk makkelijk uit te voeren, maar de tijdsdruk en planning vormden een grotere uitdaging. “Er zat inderdaad wel wat druk op de ketel”, bevestigt Kaya. “Maar wij mochten dit project onder meer uitvoeren omdat we de capaciteit hebben om daar flexibel op in te spelen. Zo moesten we een aantal keren ’s nachts beton storten om de werking op de werf niet in het gedrang te brengen. Dat kan en wil niet zomaar elk bedrijf. We merken op dat aannemers enorm graag een beroep op ons doen, niet enkel vanwege onze uitstekende vaardigheden en de geleverde kwaliteit, maar ook omwille van de planning. Bij Vastmans Frank Betonvloeren kan ieder project te allen tijde opgestart worden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details