Platform voor de bouw
Ramen met charme voor stadhuis van Sint-Niklaas

Ramen met charme voor stadhuis van Sint-Niklaas

Het statige volume is onlangs uitgerust met een moderne rechtervleugel, die een nieuwe stadswinkel en het stadsarchief zal huisvesten. Houten ramen creëren een moderne, hedendaagse look zonder de charme en de stijl van het historisch erfgoed teniet te doen.

Het BIM-model van de nieuwe rechtervleugel van het stadhuis van Sint-Niklaas.

Het stadhuis is een van de mooiste bezienswaardigheden van Sint-Niklaas. Het werd in de negentiende eeuw omgebouwd tot een stijlvol neogotisch gebouw met een belforttoren en staat te boek als beschermd monument. De nieuwe rechtervleugel van het stadhuis bevindt zich aan de kant van de Parkstraat. 

Het statige stadhuis van Sint-Niklaas is uitgerust met een moderne rechtervleugel, die een nieuwe stadswinkel en het stadsarchief zal huisvesten.

De meerwaarde van BIM

Tijdens de eerste ‘lockdown’ werden de werken ‘on hold’ gezet, maar intussen hebben de aannemers de draad opnieuw opgepikt. Aangezien het de bedoeling was om de monumentale charme van het stadhuis maximaal te vrijwaren, is er geopteerd voor houten ramen van WEBO. “We hebben in dit project dankbaar gebruikgemaakt van de BIM-methodiek”, klinkt het bij de schrijnwerkerij. “BIM is bij ons de standaard. Onze toeleveranciers en partners staan op die manier rechtstreeks in verbinding met ons geautomatiseerde uitvoeringsproces. De voordelen zijn legio: alle partijen werken met dezelfde gegevens en eventuele knelpunten worden snel en vroegtijdig gedetecteerd en weggewerkt doordat het gebouw eerst virtueel gerealiseerd wordt. Dat voorkomt fouten in het bouwproces en levert een kortere bouwtermijn op.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details