Platform voor de bouw
Nieuws

Regelbare terrasdragers garanderen een stabiel en kwalitatief terras

DSC05294 kopiëren
Vorig jaar lanceerde Solidor de Structusol, een modulair draagsysteem met een ongezien ultradun aluminiumprofiel.

Tekst | Liesbeth Verhulst

Beeld | Solidor Rubber & Products

28 mei 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De firma uit het West-Vlaamse Wevelgem is al sinds 1978 gespecialiseerd in het spuitgieten van regelbare terrasdragers voor houten planken, beton- en keramische tegels. Solidor draagt innovatie hoog in het vaandel en wil zijn nieuwste producten met behulp van een rebranding nog beter in de markt zetten. 

Solidor Rubber & Products is al meer dan veertig jaar thuis in rubber en kunststof op maat. Solidor is sinds 1978 tevens de merknaam van de regelbare terrasdragers die het zelf produceert. Om het merk Solidor nog beter in de verf te zetten, pakt het bedrijf begin 2021 uit met een rebranding. “In feite splitsen we ons bedrijf in twee, met enerzijds onze injectieafdeling – waartoe de Solidor-terrasdragers behoren, evenals het rubber dat onder de naam Rubidor zal worden verkocht – en anderzijds onze extrusieafdeling met alle kunststofprofielen, die de naam Dextr zal dragen. Op die manier kunnen we ons flexibeler opstellen en korter op de bal spelen”, vertelt zaakvoerder Emmanuel Dejans. “We merken dat nog niet iedereen weet dat onze terrasdragers en andere producten van eigen makelij zijn. Wij zijn niet zomaar een fabrikant van terrasdragers, wij waren de eerste in Europa! Dat willen we meer op de voorgrond plaatsen.

De Sticksol zorgt ervoor dat de tegels niet kunnen bewegen of klikken en vermijdt uplifting tot en met 11 beaufort.

Innovatieve producten

Solidor wil vooruitstrevend zijn én blijven. Het zet dan ook sterk in op productontwikkeling. In dat kader lanceerde Solidor vorig jaar de Structusol, een modulair draagsysteem met een ongezien ultradun aluminiumprofiel. ”Elk terras is anders. Met de juiste accessoires kan je het ook kwalitatief afwerken”, legt Emmanuel Dejans uit. “Met de Structusol-draagstructuur word je terras meteen waterpas aangelegd. Je kan er nadien eender welke tegel bovenop plaatsen. Onze verbindingsstukken garanderen een vlotte opbouw en onze voegstukken zorgen voor een beter watermanagement. De stabiliteit kan worden verzekerd door blindklinknagels. De geïnte-greerde thermoplastische rubbers beperken contactgeluiden en zorgen voor
extra grip.

Om het onstabiele gevoel van tegeldragers tegen te gaan, introduceerde Solidor de Sticksol. “Dankzij een bitumenlaag op het bovenste plaatje van de terrasdrager worden de tegels als het ware verkleefd aangebracht”, legt Emmanuel Dejans uit. “De Sticksol zorgt ervoor dat de tegels niet kunnen bewegen of klikken en vermijdt uplifting tot en met 11 beaufort. Dit hebben we uitvoerig getest in een windtunnel van Voxdale. Sticksol kan toegepast worden bij betontegels, keramische tegels en natuursteen.”

Het nieuwe hoofdkantoor van Aertssen Logistics in Verrebroek maakt gebruik van het Structusol-draagsysteem voor de realisatie van het dakterras.

Automatische hellingscorrectie: HA5

Een perfect egaal terras aanleggen is niet altijd eenvoudig op een oneffen ondergrond. Om ook dat te vereenvoudigen, voegde Solidor de nieuwste automatische hellingscorrector HA5 toe aan zijn gamma. Emmanuel Dejans: “Wanneer zich een verdikking op de roofing voordoet, ligt de geplaatste tegel schuin. HA5 zal die verdikking automatisch corrigeren, met als resultaat een terras dat perfect waterpas ligt.”

Dankzij Structusol is het heel eenvoudig om een terras aan te leggen tegen afgeronde wanden.

Bewezen kwaliteit

Dat de vernieuwingen ook in de praktijk hun vruchten afwerpen, bewijst deze mooie referentie van Solidor. Het nieuwe hoofdkantoor van Aertssen Logistics in Verrebroek maakt gebruik van het Structusol-draagsysteem voor de realisatie van het dakterras langs het kantoorgebouw. “Bijzonder is dat het hier om een ovaalvormig gebouw gaat, waardoor het terras dezelfde vorm aanneemt. De uitdaging bestond erin de terrastegels aan te leggen tegen de afgeronde wanden van het gebouw. Dankzij Structusol is dat echter heel eenvoudig”, besluit Emmanuel Dejans.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Nicolas Piert

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Bouwen aan Vlaanderen netwerk? Ik help u graag verder.

0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details