Platform voor de bouw
Regie der Gebouwen en AfricaMuseum winnen goud op Publica Awards

Regie der Gebouwen en AfricaMuseum winnen goud op Publica Awards

Op de Publica Awards, de prijzen voor de beste overheidsprojecten, zijn de Regie der Gebouwen en het AfricaMuseum donderdag in de prijzen gevallen voor de ambitieuze renovatie en restauratie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. In de categorie Heritage & Architecture gingen ze aan de haal met het goud, een eerste plaats die ze deelden met beeldsmederij De Maan in België. In diezelfde categorie wonnen de Regie der Gebouwen en het AfricaMuseum ook de publieksprijs.

De succesvolle renovatie en uitbreiding van het AfricaMuseum is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende partners. Dankzij de constructieve dialoog tussen het AfricaMuseum en de Regie der Gebouwen, die optrad als bouwheer, was er een duidelijke visie voor de toekomst van het museum, een conditio sine qua non voor elk project met ambitie.

Ook het voorafgaande studiewerk gebeurde in team. De Regie der Gebouwen stelde daarvoor de multidisciplinaire tijdelijke vereniging Stéphane Beel Architecten + Origin Architecture and Engineering + Niek Kortekaas + Michel Desvigne + Arup NL + Bureau Bouwtechniek + RCR + Daidalos Peutz aan.

AfricaMuseum

De nv Denys trad ten slotte op als aannemer.

Gert Jansens, directeur-generaal Operationele diensten van de Regie der Gebouwen, was verheugd met de erkenning van de Publica Awards en benadrukte in zijn dankwoord het belang van samenwerking: “De Regie der Gebouwen voert een brede waaier aan projecten uit in de meest uiteenlopende gebouwen en vastgoedcomplexen, maar af en toe valt ons het voorrecht te beurt om de toekomst vorm te geven van werkelijk uitzonderlijke sites. Dat was met het AfricaMuseum zeker het geval. We zijn dan ook ontzettend trots dat onze inspanningen vandaag beloond worden met zowel de juryprijs als de publieksprijs.

Mijn oprechte dank gaat uit naar alle partners met wie we dit huzarenstukje hebben waargemaakt. In de wereld van vandaag is bouwen, renoveren en restaureren complexer dan ooit, en dat geldt in het bijzonder voor ambitieuze projecten zoals dit. Een goede samenwerking is de sleutel tot succes. Dank aan iedereen die geholpen heeft om dit prachtige project tot een goed einde heeft gebracht.”

AfricaMuseum

Gert Jansens, directeur-generaal operationele diensten Regie der Gebouwen, en Guido Gryseels, algemeen directeur KMMA


Ook trainingscentrum voor de politie in Jumet genomineerd
De Regie der Gebouwen was nog met een tweede project genomineerd voor de Publica Awards. Het nieuwe trainingscentrum voor de federale politie voor het beheersen en beheren van geweld in Jumet was genomineerd in de categorie Security & Safety, maar kon die nominatie donderdag niet verzilveren.

AfricaMuseum

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details