Platform voor de bouw
Remeha CWH Ace: legionellaveilige warmwateroplossing voor grootverbruik

Remeha CWH Ace: legionellaveilige warmwateroplossing voor grootverbruik

De condenserende sanitair warmwaterbereider onderscheidt zich door zijn lage NOx-uitstoot en door de geïntegreerde bescherming tegen legionella. 

Comfort voor grootverbruikers warm water 

Voor een warme douche of een relaxerend warm bad thuis biedt een kleine cv-ketel met boiler voldoende comfort. Dat volstaat echter niet als er meerdere mensen op hetzelfde moment warm water nodig hebben, zoals in zorginstellingen (rusthuizen en ziekenhuizen), hotels, sportcentra, restaurants, appartementsgebouwen en bepaalde industrieën.  

Om ook daar het nodige warmwatercomfort te kunnen bieden, ontwikkelde Remeha de direct gestookte sanitair warm water bereider CWH Ace met hoog rendement en met een voorraadvat tot 300 liter. Gebruikers kunnen direct genieten van warm water waarbij de watertemperatuur in het toestel instelbaar is tussen 40°C en 70°C. 

Bescherming tegen legionella 

Cruciaal bij zulke opstellingen is de bescherming tegen de legionellabacterie. De ideale voedingsbodem voor de kiem van deze bacterie is water tussen 20°C en 50°C of stilstaand water in leidingen. Mensen kunnen besmet raken door het inademen van de bacterie bij de verneveling van water, bijvoorbeeld in de douche. Standaard beschermt deze Remeha CWH Ace via temperatuursbewaking al tegen legionella, maar de installatie kan ook uitgerust worden met een optionele antilegionella-module die niet alleen de ketel maar ook de aftapleidingen beschermt tegen de bacterie.

Lagere milieubelasting  

Remeha werkte daarnaast aan de duurzaamheid van het toestel. Enerzijds zorgen de nieuw ontwikkelde branders in het toestel voor een van de laagste Nox-uitstootniveaus in de sector (<30ppm). Ook de elektronische slimme sturing en de manier waarop het water door de warmtewisselaar wordt geleid en opgewarmd, zorgt voor een rendement tot 108% tijdens de tapperiode.  

Installatiegemak 

Remeha luisterde bij de ontwikkeling van het toestel ook naar de installateurs. Zo is de ketel uitgerust met zwenkbare wielen, wat de installatie – ook in kleinere ruimtes – vergemakkelijkt. Het toestel is aan de binnenkant ruimer bemeten voor leidingwerk en kreeg betere toegangsmogelijkheden voor onderhoud. Zo kan bij onderhoud bijvoorbeeld een tweede brander worden geïsoleerd waardoor ook tijdens het onderhoud de werking doorgaat. 

Beschikbaarheid 

De Remeha CWH Ace is beschikbaar in verschillende vermogens: 30, 60, 90 en 120 KW. Elk van deze vermogens hebben een voorraadvat van 300 liter. Voor nog meer comfort kan de ketel gecombineerd worden met een extern voorraadvat (Remeha HWST-A 300). 

Kijk op www.remeha.be voor een installateur in uw buurt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details