Platform voor de bouw
Producten

Remeha Gas 320/620 Ace condenserende Gasvloerketel; de intelligentste krachtpatser

Met de lancering van ketels Gas 320 Ace en Gas 620 Ace heeft Remeha twee krachtpatsers die volledig klaar zijn voor de toekomst.

GAS320 REMEHA op zwart – poster kopiëren

26 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Met de geheel nieuwe Gas 320/620 Ace levert Remeha een hoogwaardig 100% maatwerkproduct met een vermogen van 285 kW tot meer dan 1 MW in combinatie met een beproefde techniek en nieuwe hoogwaardige elektronica.

De Gas 320 Ace en Gas 620 Ace zijn de nieuwe, doorontwikkelde versies van respectievelijk de Gas 310 ECO PRO en de Gas 610 ECO PRO. Door verbeteringen in het ontwerp en een gerichte keuze van het materiaal ontwikkelde Remeha twee ketels die nog meer flexibiliteit, gebruiksgemak en connectiviteit bieden dan hun voorgangers. 

Hoge vermogens beschikbaar 

De Gas 320 Ace en Gas 620 Ace zijn, met respectievelijk een vermogen van 258 tot 592 kW en 516 kW tot 1185 kW, vooral geschikt voor het verwarmen van grotere gebouwen zoals ziekenhuizen, grote kantoorpanden en appartementencomplexen. Het hoge vermogen van de compacte cv-ketels maakt dat ze snel aan de warmtevraag in dergelijke gebouwen kunnen voldoen. Ondanks het hoge vermogen van de toestellen zijn de afmetingen beperkt gebleven, waardoor ze door een standaard deuropening passen. Installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan de Gas 320/620 Ace zijn gemakkelijk door de eenvoudig bereikbare componenten en de intuïtieve functietoetsen.

Intelligente krachtpatser

Op technisch vlak zijn de nodige innovaties gerealiseerd. Zo heeft de Gas 320/620 Ace een ΔT van 40K over de warmtewisselaar en is de regeling nu uitgerust met een Low Flow control sturing. Dit maakt de ketel uitermate geschikt voor bijvoorbeeld hybride systemen als pieklastketel of als verwarmingsbron voor een collectieve installatie in bijvoorbeeld de appartementsgebouwen. De Gas 320/620 Ace is standaard voorzien van een rookgaszijdige terugslagklep, in het geval van een cascade of Gas 620 Ace, kunnen rookgassen van de ene ketel zo niet terugstromen in de andere ketel. 

Voorbereid op de toekomst 

De ketels van Remeha kennen een lange levensduur, waardoor ze heel gericht worden voorbereid op toekomstige ontwikkelingen. Zowel de Gas 320 Ace als de Gas 620 Ace zijn geschikt om op aardgas aangevuld met 20% waterstof te branden. Tevens kunnen deze ketels ook gecombineerd te worden met warmtepompen of andere, bestaande cv-ketels. Bovendien is het mogelijk om meerdere ketels in cascade aan elkaar te koppelen door middel van de ingebouwde T-Control regeling.  

Sterk in de communicatie 

Een ander sterk punt van de Gas Ace-familie is de connectiviteit. Zowel de Gas 320 Ace als de Gas 620 Ace zijn te koppelen met verschillende gebouwbeheersystemen via het Modbus- of Bacnet-protocol. Installateurs kunnen alle informatie van de ketel eenvoudig ter plekke uitlezen of de instellingen aanpassen via de Smart Service Tool en de Smart Service app. De installateur krijgt bovendien direct een melding als de ketel in storing is of als er een onderhoudsbeurt aankomt.  

Lage gebruikskosten 

Door de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen hebben de Gas 320/620 Ace zeer lage installatie-, exploitatie- en onderhoudskosten. De ketels bieden bovendien de hoogste efficiency van alle ketels in deze vermogensrange. Een condenserende warmtewisselaar van aluminium-silicium in elke ketel zorgt voor een hoog rendement gedurende een lange periode, wat resulteert in een laag energieverbruik en lage emissiewaarden. De hoge connectiviteit draagt daarnaast ook bij aan lagere servicekosten en optimale planning voor onderhoudswerkzaamheden. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%