Platform voor de bouw
Remeha heeft twee nieuwe monoblock-warmtepompen op Belgische markt

Remeha heeft twee nieuwe monoblock-warmtepompen op Belgische markt

Elga Ace en Mercuria Ace Monoblock zijn plug & play en zonder koeltechnische handelingen te installeren

Remeha, fabrikant en ontwikkelaar van innovatieve klimaatbeheersingsoplossingen, heeft twee nieuwe monoblock-warmtepompen op de Belgische markt. De Elga Ace Monoblock en de Mercuria Ace Monoblock hebben alle cruciale componenten in één buitenunit zitten, hierdoor zijn bij plaatsing en onderhoud geen koeltechnische handelingen nodig en is de installatie extra eenvoudig.

Een monoblock warmtepomp geeft betere prestaties dan een split unit, en is veel eenvoudiger in de installatie. Alles zit in een gesloten circuit: niet alleen de compressor en verdamper in de buitenunit, maar ook de platenwisselaar en de pomp. Een dikke, geïsoleerde leiding transporteert warmte van buiten naar binnen via water, waar de warmte in het cv-systeem terechtkomt. Het koudemiddel, dat bij een split unit in de leiding zit, komt nooit binnenshuis. Bij installatie en onderhoud zijn er daardoor geen koeltechnische handelingen nodig: alle koeltechnologie wordt in de fabriek geïnstalleerd.

Onlangs lanceerde Remeha twee van die monoblock warmtepompen op de Belgische markt: de Elga Ace en Mercuria Ace. Beide apparaten zijn nu in zowel de Split als Monoblock uitvoering leverbaar. Deze warmtepompen zijn gericht op de residentiële eindgebruiker, maar kunnen ook worden geïnstalleerd om een klein bedrijfspand duurzaam te verwarmen. Ze zijn PV Surplus en Smart Grid Ready en draaien op het Remeha Ace-platform, wat hun ingebruikname en bediening, ook op afstand, aanzienlijk vereenvoudigt. Een installateur die bekend is met het Ace-platform, zal ook probleemloos met deze twee warmtepompen kunnen werken: wie er één kent, kent ze allemaal. Net als cv-apparatuur in de Ace-familie werken de twee monoblock warmtepompen met het geavanceerde eSmart Inside-besturingssysteem, waardoor ze ook snel en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd via de Smart Start-app.

Elga Ace monoblock

De Elga Ace H monoblock is een hybride warmtepomp, beschikbaar in een 4,6 kW- en 8 kW-uitvoering in enkelfase. Het toestel werkt met een OpenTherm-aansturing, waardoor het kan worden gecombineerd met ieder merk cv-ketel, zonder dat die zijn modulerende werking verliest.

Mercuria Ace monoblock

De Mercuria Ace monoblock komt in twee versies. De Mercuria Ace H is een hybride variant, de Mercuria Ace E is all-electric variant. Beide modellen zijn leverbaar in 4 kW- tot 16 kW-uitvoeringen, in enkel- en driefase. Voor een hybride werking met cv-ketels is de Mercuria Ace H verkrijgbaar met een ingebouwde open verdeler. Het toestel komt verder met een ingebouwd 8 liter expansievat, automatische ontluchter, magneetfilter en 3 bar-overstortbeveiliging. Standaard levert de waterpomp ook de mogelijkheid om een tweede zone in de woning apart aan te sturen.

Verscheidene accessoires verkrijgbaar

Al deze nieuwe warmtepompen zijn nu leverbaar via de groothandel. Ze kunnen worden geleverd met verschillende accessoires, zoals diverse uitbreidingsprintplaten, een buitentemperatuursensor en de eTwist kamerthermostaat. De buitentemperatuur sensor en eTwist zijn zowel in een bedrade als in een draadloze uitvoering leverbaar. De accessoires leveren extra flexibiliteit op en verlagen in combinatie met het Ace Platform van Remeha, de installatietijd, kosten en zorgen voor een optimale instelling en werking van de warmtepomp.

Ook split-units verkrijgbaar

Voor de prijsbewuste consument die een compacte buitenunit zoekt, heeft Remeha ook al enige tijd twee split unit-warmtepompen op de markt. De Mercuria komt in een 11 kW- en 16 kW-uitvoering (zowel in enkelfase als driefase leverbaar), de split unit-versie van een Mercuria Ace in een 4,5 kW- en 8 kW enkelfase versie. Ook deze twee compacte warmtepompen zijn leverbaar in een hybride- of als all-electric-variant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details