Platform voor de bouw
Zorg

Residentie Botanic, Puurs | HVAC en sanitair garanderen optimaal wooncomfort

Ook qua HVAC en sanitair is in de Botanic-residenties niets aan het toeval overgelaten.

6 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Ook qua HVAC en sanitair is in de Botanic-residenties niets aan het toeval overgelaten. Geen centrale stookplaats die de volledige site bedient, maar wel een decentraal verwarmingsconcept met individuele condenserende gaswandketels en vloerverwarming, aangevuld met een performant ventilatiesysteem D. Het piekfijn geplaatste en afgewerkte sanitair maakt het plaatje compleet.

Het was Borcalor uit Bornem dat in het Botanic-project het volledige HVAC-pakket verzorgde en de 122 wooneenheden uitrustte met kwalitatief sanitair (afzonderlijk toilet, douche, badkamermeubel …). Geen toeval, want Borcalor is al sinds 1963 een gevestigde waarde op het vlak van verwarming, koeling, ventilatie en sanitair. “We zaten al voor de start van het project mee rond de tafel om het concept te optimaliseren”, vertelt Andy Bliki, CTO bij Borcalor. “Elke woonunit is uitgerust met een Vitodens 050W-gascondensatieketel van Viesmann, die een vloerverwarmingssysteem aanstuurt, en een ventilatiesysteem D van Zehnder. Op het gemeenschappelijke gelijkvloers van residentie Aloë is dan weer een VRF-systeem van Fujitsu Climate geplaatst. Voor de ventilatie en het VRF-systeem konden we een beroep doen op twee gespecialiseerde zusterbedrijven: respectievelijk Robair en Pure Air. Voor het sanitair hebben we op vraag van de bouwheer samengewerkt met Schrauwen.”

Belangrijk visitekaartje

Borcalor startte in december 2018 en vertoefde circa anderhalf jaar op de werf. “De omvang van het project was wel een uitdaging – 122 appartementen met een gedifferentieerd karakter onder handen nemen is niet niks – maar mits een goede wekelijkse opvolging en een prima samenwerking met bouwheer-hoofdaannemer DCA hebben we onze missie vlot en efficiënt kunnen volbrengen”, zegt Andy Bliki. Botanic was een ideaal project om te tonen dat we zeker ook ons mannetje kunnen staan op de residentiële markt. Borcalor spitste zich oorspronkelijk toe op industriële technieken, maar focust de laatste tijd meer en meer op de woningmarkt en zal in de toekomst blijven streven naar een gezonde mix van industriële en residentiële projecten. Botanic is dan ook een zeer belangrijk visitekaartje voor ons bedrijf!”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • ArchiComm-BE

  ArchiComm

  Platform over architectuur, interieur- & landschapsarchitectuur

  Naar website
0%