Platform voor de bouw
Residentie Erica, Waasmunster | Zonwering tilt wooncomfort naar hoger niveau in idyllisch kader

Residentie Erica, Waasmunster | Zonwering tilt wooncomfort naar hoger niveau in idyllisch kader

In alle rust in een bebost gebied wonen en tegelijk genieten van een duurzaam villa-appartement. Residentie Erica combineert duidelijk het beste van twee werelden. In elke BEN-woning staat comfort centraal, met dank aan de performante doekzonwering.

Dit project met acht riante villa-appartementen bevindt zich op de heide in Waasmunster en wordt eind 2019 opgeleverd. Architect Johan Van Royen van Archiburo Van Royen J. bvba: “Voor dit project zijn we uitgegaan van het woonconcept van Sylvestris Wonen, waarbij het beste van twee werelden wordt gecombineerd: de luxe van een villa in de natuur en het comfort van een appartement. Elke woning is 200 m² groot en voorzien van een living outdoor-terras.”

residentie-erica-4-kopieren

“We gaven doelbewust de voorkeur aan een zonwerend doek zonder verduisterende werking. Zo is het zicht op het groene landschap gewaarborgd”, aldus Johan Van Royen.

 

Inbedding in de groene omgeving

Een kleine voetafdruk, groots wonen en respect voor de natuur zijn de kernbegrippen in dit project. “Het was zaak om maximaal bosbehoud te kunnen verzekeren”, geeft de architect aan. “Door het samenspel van de roodbruine dunbedgevelsteen, het antracietkleurige buitenschrijnwerk en de grote glaspartijen is er een mooi geheel ontstaan dat volledig is ingebed in de groene omgeving.”

Kwaliteitsvolle zonwering

Met het oog op een aangenaam binnenklimaat zijn grote ramen gebaat bij performante zonwering. De keuze voor doekzonwering lag dan ook voor de hand. “We hebben resoluut voor Duco’s DucoScreen Front 150-textielzonwering geopteerd”, vertelt Van Royen. “Daarmee beschikken de bewoners over een lichte zonwering die esthetisch in de spouw geplaatst is. Bovendien speelde de compatibiliteit met het raamprofiel ook mee, wat de montage van buitenaf heeft vergemakkelijkt. We gaven doelbewust de voorkeur aan een zonwerend doek zonder verduisterende werking. Op die manier is het zicht op het groene landschap gewaarborgd.”

residentie-erica-7-kopieren

De doekzonwering speelt in het kader van het BEN-verhaal een cruciale rol in de strijd tegen oververhitting.

 

BEN-proof

“Bovendien was ook het BEN-gegeven cruciaal”, aldus Van Royen. “Residentie Erica voldoet aan de strenge E-peileisen van 2021, namelijk E30. Binnen dat verhaal speelt een zonweringsysteem een sleutelrol in de strijd tegen oververhitting. De majestueuze, comfortabele appartementen en de manier waarop het gebouw in de omgeving is geïntegreerd maken van dit project een oord van rust en idyllische schoonheid.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details