Platform voor de bouw
Retrosteel, terug van weggeweest …

Retrosteel, terug van weggeweest …

Onder de naam Retrosteel verdeelt de firma Dejond twee reeksen kleine en zeer smalle niet-geïsoleerde profielen in warmgewalst staal voor ramen en deuren. Beglaasde Retrosteel-elementen zorgen voor een grote transparantie en een dito lichtinval in woningen. Ook in lofts verdienen deze stalen elementen hun plaats doordat ze de industriële look van de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw in herinnering brengen. Een ander voordeel van Retrosteel is de architecturale vrijheid. Ontwerpers kunnen naar lieve lust met vormen en afmetingen spelen.

Retrosteel-profielen

De W20-reeks met een bouwhoogte van 31.8 mm werd ontwikkeld in 1964. Dankzij hun eenvoudige, slanke ontwerp en ongeëvenaarde elegantie verdienen deze profielen een permanente aanwezigheid in projecten die streven naar een minimalistisch design.

Retrosteel-profielen

Meestal worden de elementen gecombineerd met smalle T-profielen om de deur of het raam in kleinere glaspanelen te verdelen. Hierdoor ontstaat de typische industriële look, waardoor de profielen uitermate geschikt zijn voor renovatiewerken in en aan oude gebouwen.

Retrosteel-profielen

Naast de W20-reeks is er nu ook de Retrosteel MW40. Deze serie is een evolutie van de W20-range en volgt het onmiskenbare klassieke ontwerp van zijn voorganger. De MW40-serie wordt niet alleen gebruikt voor restauraties, maar staat vanwege zijn elegante en compacte zichtlijnen ook hoog aangeschreven in hedendaagse architectuur. De kracht van deze ‘jonge’ serie is de grotere profieldiepte (42 en 47mm), waardoor beglazing tot een dikte van 32 mm mogelijk is. Hoewel ze oorspronkelijk enkel voorzien waren voor binnendeuren, kunnen deze profielen voor bepaalde toepassingen dus ook voor buitenschrijnwerk met isolerende beglazing gebruikt worden. Dankzij de grotere profieldiepte en de sterkte van het staal is de MW40-serie eveneens geschikt voor het produceren van grote ramen.

Retrosteel-profielen

Tekst en beeld Dejond

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details